Ne odustaje: Slavko Linić i dalje uz kompromitiranog Danka Končara

Ne odustaje: Slavko Linić i dalje uz kompromitiranog Danka Končara

Bivši ministar financija i ekonomist Slavko Linić komentirao je stanje u hrvatskoj brodogradnji te za portal Direktno otkrio da je Danko Končar zapravo bio jedini uspješni partner Vladi RH.

”Kad pokušavam dati ocjenu tko je bio najuspješniji u zajedničkom programu rekonstruiranja brodogradnje od strane Vlade i privatnih partnera, moram reći da je to bio Danko Končar u Brodotrogiru. Prema tome, Končar je povukao dio novca za rekonstruiranje, a dijelom je sudjelovao svojim novcem. Njegov program je bio da dio brodogradilišta pretvori u turističke sadržaje. Izgrađen je i hotel, i restoran i marina, a ostali dio prilagodio se potrebama tržišta kako bi se održala brodogradnja. Moram reći da je Končar ispunio svoj program i dao svoja sredstva”, zaključio je Linić dodajući da Debeljak nema kapacitet za restrukturiranje Uljanika te da bi  Debeljak bio bolje rješenje za Uljanik.

‘Moram reći da uopće ne razumijem ministra Horvata. Rekao je ne Končaru, ali je pregovarao s Debeljakom koji danas jasno kaže da je stečaj najbolje rješenje. Neodgovorno je i neozbiljno da nudi Vladi restrukturiranje, a evidentno je da nema ni kapacitete, ni novac, a ni tržište koje bi pokrio s ova dva brodogradilišta”, istaknuo je Linić.

Zanimljivo je  da  Linić  brani Danka Končara  i nakon što su u javnosti izišli  podaci o njegovoj ulozi  u Uljaniku.

Facebook Comments