Ništa se ne sjeća: Svjedočila Milkica iz Bandićeve familije zbog koje je gradonačelnik urlao na suradnika

Ništa se ne sjeća: Svjedočila Milkica iz Bandićeve familije zbog koje  je gradonačelnik urlao na suradnika

U ponedjeljak je na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Milanu Bandiću zbog afere Agram. USKOK ga zajedno s brojnim suradnicima tereti za malverzacije teške više od 20 milijuna kuna.

Suđenje se nastavlja ispitivanjem svjedoka.

Svjedočila je Milkica Macan, žena za koju je Bandić u razgovoru s Vidojem Bulumom rekao da je “iz njegove familije”. Macan je ustvrdila da nije u rodu ni s kim od optuženih te da se 2007. godine zaposlila u Gradu Zagrebu, u kuhinji. Na sudu je rekla da je tada imala srednju stručnu spremu te da je u međuvremenu napravila prekvalifikaciju za upravnog referenta.

Nakon prekvalifikacije prešla je, kako je kazala, raditi u pisarnicu u Novi Zagreb, na poslovima tehničkih unosa podataka. Iz USKOK-a kažu kako je nakon toga premještana još jednom, dakle, dva puta u dva mjeseca.

“Ne sjećam se jesam li u razdoblju između dva premještaja završila kvalifikaciju pa da je to bio razlog zbog kojeg sam premještena s jednog mjesta na drugo”, rekla je Macan, dodavši da nema ni vozačku dozvolu.

Upitana je li na novom radnom mjestu dobila veću plaću, Macan je rekla da manju plaću nije dobila, a da se ne sjeća je li bila ista ili malo veća.

Ne sjeća se koji su bili uvjeti za dobivanje posla. Ne sjeća se ni je li o tome pričala s Bandićem. ‘Prošlo je od toga 5 godina’, kaže.

Ne sjeća se ni je li sama tražila premještaj ili ju je netko zvao. Kazala je da je nakon premještaja i dalje dobivala odlične ocjene i da na njen rad nitko nije imao prigovor, prenosi N1.

Kazala je da nije u srodstvu s Bandićem.

Milkičin suprug je nećak Bandićeve sestre pa je danas na sudu rekla da nisu u rodu. Prije nekoliko godina je kazala da jesu u srodstvu. Zašto je danas odgovorila drugačije? “Nije to nikakvo srodstvo”, rekla je danas.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina

Facebook Comments