Novi Obersnelov ispad: Vijećnika prozvao kretenom, onda mu pokazao srednji prst

Novi Obersnelov ispad: Vijećnika prozvao kretenom, onda mu pokazao srednji prst

Josip Kukuljan posljednjih mjeseci spada među najaktivnije vijećnike u Gradskom vijeću Grada Rijeke, a upravo zahvaljujući njegovoj inicijativi službeno je potvrđeno kako je gradska pročelnica Irena Miličević u uskoj rodbinskoj vezi s jednim od osnivača tvrtke Euromodul koji ima višegodišnji poslovni odnos s Gradom Rijekom koji se mjeri u milijunima kuna, prenosi portal Fiuman.

Gradski vijećnik Kukuljan je odlučio postaviti pitanje o tom odnosu pročelnici Miličević u sklopu Aktualnog sata, no to je pitanje isprovociralo gradonačelnika Vojka Obersnela.

Obersnel je vijećnika prozvao kretenom, radi čega mu je predsjednik Gradskog vijeća Andrej Poropat odmah je izrekao opomenu gradonačelniku. Nešto kasnije tijekom sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik je istom vijećniku uputio i dodatnu uvredu pokazujući mu srednji prst. Radi toga Kukuljan traži od gradonačelnika javnu ispriku, a od SDP-a Rijeka traži da se ograde od takvog ponašanja.

Spomenuto ponašanje kažnjivo je prema članku 147 kaznenog zakona Republike Hrvatske, navodi portal Fiuman. Radi se, u najmanju ruku, o uvredi počinjenoj na javnom skupu ili na drugi način zbog čega je uvreda postala pristupačna većem broju osoba te je predviđena novčana kazna do 180 dnevnih iznosa. S obzirom na to da je netto plaća gradonačelnika malo iznad 15 tisuća kuna mjesečno, moglo bi se raditi o kazni do približno 90 tisuća kuna.

Foto: Miljenko Klepac/Hina, montaža

Facebook Comments