Čista politička korupcija: Obje Madjerove kćeri zaposlio Bandić, a on bio osuđen na četiri godine

Čista politička korupcija: Obje Madjerove kćeri zaposlio Bandić, a on bio osuđen na četiri godine

Polako se raspetljavaju detalji oko prelaska Mladena Madjera iz HSS-a u saborski klub Milana Bandića. Na početku se mislilo kako je samo jedna Madjerova kćer zaposlena u tvrtkama pod kontrolom zagrebačkog gradonačelnika. Sada se otkrilo kako i druga odnedavno tamo radi.

Jutarnji list je objavio da je kćer bivšeg načelnika općine Novigrad Podravski u listopadu ove godine dobila posao u zagrebačkoj Gradskoj upravi. Tajana Šimunić, kako se zove, s 1.10. 2018. zaposlena je za stalno na mjesto višeg stručnog suradnika u Centralnom registru ljudskih resursa Grada Zagreba. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti.

Starija pak Madjerova kćer, Lana Madjer, koja je magistrirala pravo, već godinu dana zaposlenica je ZET-a. Iz Uskoka su potvrdili kako “provode izvide” u ovom slučaju temeljem prijave koju je podnio predsjednik HSS-a Krešo Beljak. Sam Beljak pak tvrdi kako, po njegovu mišljenju, tu nije samo riječ o zapošljavanju kćeri. “Tu ima još nešto”, rekao je.

Iz ostalih stranaka tvrde kako je u pitanju politička korupcija najgore vrste i prijeti urušavanjem demokratskog sustava. Za Nikolu Grmoju iz Mosta ovo što se događa u Saboru s prelascima zastupnika je “sumrak demokracije koji polako, ali sigurno pada na Hrvatsku”. Grmoja je upozorio da je “osuđenima lakše manipulirati i kupiti ih”.
Iznio je i podatak da je Madjer kao “načelnik općine Novigrad Podravski pravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od četiri godine“. Jutarnji list je doznao da je sada već bivši zastupnik HSS-a osuđen na tu kaznu zbog gospodarskog kriminala, općinu je oštetio za 10.098 kuna.

Zbog nove odbredbe koja priječi lokalnim dužnosnicima kandidiranje ako imaju i uvjetnu kaznu, nije mogao ponovo na izbore. Umjesto njega je načelničko mjesto u toj općini nedaleko Koprivnice pokušala osvojiti njegova kćer Tajana, ali nije uspjela. Uvjetne kazne ne priječe kandidiranje saborskim zastupnicima.

Madjer je u Sabor inače ušao kao zamjena za zagrebačkog župana Stjepana Kožića. Kazao je kako će o razlozima svog prelaska iz HSS-a u Bandićev saborski klub govoriti na konferenciji za novinare 11. siječnja. Podsjetimo, Madjer je 13. zastupnik u Bandićevu klubu, a na izborima je osvojio samo jedno zastupničko mjesto. Uvjet svima koji prelaze kod Bandića, kako je u ime tog kluba u četvrtak otkrio Robert Jankovics, je da podržavaju Plenkovićevu vladu u Saboru.

Facebook Comments