Bivši dopredsjednik HNS-a prozvao “britanskog državljanina Davora Šukera”: Zašto ne razgovara s Torcidom?

Bivši dopredsjednik HNS-a prozvao “britanskog državljanina Davora Šukera”:  Zašto ne razgovara s Torcidom?

Na N1 gostovao je Odvjetnik i bivši dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Ivan Brleković. Komentirao je problematiku vezanu uz održavanje utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na splitskom Poljudu.

” Da bi se spasila situacija, britanski državljanin Davor Šuker, koji je ujedno i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza – ako nije ovog časa na Karibima, u Las Vegasu ili negdje u bijelom svijetu – trebao bi sjesti u auto ili na avion, doći u Split na sjednicu gradskog vijeća, pružiti ruku pomirenja i gradskim vijećnicima reći – oprostite, idemo probati zakopati ratne sjekire, idemo probati u interesu Hrvatske, idemo probati u širom društvenom interesu sprječavanja sukoba sjevera i juga, naći zajedničko rješenje. Isto tako, trebao bi otići u Torcidu ili u udrugu Naš Hajduk i ako treba sedam dana s tim dečkima dolje sjediti, trpjeti kritike, jer ovakvo stanje dalje je nemoguće. Naravno da cijela Dalmacija želi da reprezentacija dođe u Split, želi to i Torcida, ali imaju svoj dišpet, ponos.”

“Ništa se pozitivnog nakon Svjetskog prvenstva u radu HNS-a nije dogodilo da bismo mogli reći – aha, ovo je taj jedan novi, pozitivni, smjer hrvatskog nogometa. I zato se bojim da utakmice u Splitu neće ni dogoditi. Torcida takve stvari teško prašta, nepravde koje su im godinama činjene.”

Spomenimo da su, nakon uspjeha u Rusiji, čelnici HNS-a sami sebi isplatili bonuse u ukupnom iznosu od 3.2 milijuna kuna.

“Ja bih pod hitno mijenjao status Hrvatskog nogometnog saveza i dao priliku registriranim navijačkim grupama da participiraju u skupštini HNS-a” predložio je Brleković, dodavši da Hrvatska ima jako loš zakon o sportu te da su institucije u stalnom sukobu s navijačima. Predložio je i uvođenje suspenzije u zakon u sportu, za srednje teška i teška kaznena djela.

Foto: Daniel Kasap/Hina

Facebook Comments