Ninoslav Pavić za propast svog carstva optužio Karamarka, trilateralu, klerikalce i paraobavještajno podzemlje

Ninoslav Pavić za propast svog carstva optužio Karamarka, trilateralu, klerikalce i paraobavještajno podzemlje

Ninoslav Pavić, bivši vlasnik Europapress Holdinga, u velikom intervjuu Večernjem listu govorio je o propasti svog medijskog carstva. Tvrdi da i nakon smrti Marijana Hanžekovića nisu završili  brojni sudski sporovi.

-Tužbe, žalbe, procesi i hrvatsko pravosuđe postali su dio moje svakodnevne sudbine. Sve nepotrebno i jako tužno, rekao je Pavić dodajući da je gadan osjećaj kada se izgubi poslovno carstvo stvarano godinama. Tim više jer to nije bio samo posao nego i cijeli njegov život. Požalio se da je morao  uložiti ogroman trud da racionalizira sve što se dogodilo.

Na pitanje  koliko je sam kriv za  propast carstva jer je bio rastrošan i neoprezan, Pavić  je odgovorio da  su za njega  stvari nekako postale lakše kad je  shvatio da  nije bila riječ samo o tome da ga je iznevjerio  odvjetnik i prijatelj.

-Hanžeković i nije smio i nije mogao drukčije postupiti. Kao što je i sam rekao, pritisci su bili prejaki. Sve se oko EPH zbivalo uoči predsjedničkih izbora, uoči parlamentarnih izbora, jačanja klerikalizma, konzervativne revolucije, slučajevi Mamića i Bandića. Moćan, liberalno orijentiran EPH s ogromnim utjecajem na društvenu stvarnost, bio je prevelika prepreka. Hrvatsku je trebalo redizajnirati, a uz dotadašnji EPH to baš nije bilo lako,rekao je Pavić dodajući da je Mamić slavio u Dinamu kad je preuzet EPH..

-Riječ je o isprepletenim interesima, od moćnih klijenata odvjetničkog ureda, preko hrvatskih članova trilaterale, Karamarkova HDZ-a, i ­­malo obavještajnog i paraobavještajnog podzemlja itd. Tome se nije moglo parirati. Povijest EPH je pokušaj da se ta kompanija stavi pod kontrolu. Ovaj zadnji je uspio. Doživljavate to kao svoj poslovni i životni poraz? Privatna sudbina manje je važna. Bio bih ipak sretniji da je razvoj EPH išao u projektiranom smjeru zadanom prije pet-šest godina. Nažalost, nije,  naglasio je Pavić u intervjuu  Večernjem listu. Na pitanje što mu je Hanžeković nakon svega rekao, Pavić je odgovorio da mu je zamorno o tome govoriti.

-Dao mi je posljednji besplatni pravni savjet. Kad je postalo jasno da neće poštovati ugovor, rekao je: Tuži me, zaključio je Pavić.

Facebook Comments