Plenković ima ideju: Je li to najava da će popustiti sindikatima?

Plenković ima ideju: Je li to najava da će popustiti sindikatima?

Premijer Andrej Plenković u Saboru je, uoči sastanka Kluba HDZ-a, odgovarao na pitanja novinara vezana uglavnom za štrajk u školama.

“Što se tiče pitanja koja se odnose na inicijative sindikata, ja bih rekao ovako – ucjena nema, rješenja ima i razgovarat ćemo”, rekao je Plenković.

Na pitanje može li se koalicija rušiti na ovom pitanju, Plenković je rekao: “Nije ništa tako dramatično.”

Upitan što je rješenje ove situacije, Plenković je rekao da Vlada ima neke ideje za koje misli da bi mogle biti dobre, ali nije htio otkriti o kakvim se konkretno idejama radi.

Ponovio je da ne vidi nikakav trenutni razlog za štrajk, kao i to da je Vlada senzibilizirana oko pitanja plaća.

“Operativno politički nije bilo nijednog opravdanog razloga za štrajk, pogotovo u mjesecu kad su naši učitelji i profesori dobili veću plaću, nego za mjesec prije. To je malo neobično. Nema ničega što gori da bi taj štrajk mogao sada cirkularno djelovati. On se objektivno nije trebao dogoditi, jer je razgovor trajao, ponude koje su bile na stolu su bile ozbiljne, mi ćemo pronaći rješenja koja će biti dobra”, rekao je Plenković.

“Pozivam sindikate na dijalog, pozivam sve političke stranke da zauzmu realan i dobar pristup rješavanju problema”, rekao je Plenković.

Fina: Miljenko Klepac/Hina

Facebook Comments