Plenković neće žrtvovati Kuščevića: Hoće li HNS napustiti vladajuću koaliciju?

Plenković neće žrtvovati Kuščevića: Hoće li HNS napustiti vladajuću koaliciju?

Jutros je u Banskim dvorima premijer Andrej Plenković održao sastanak s ministrom uprave Lovrom Kuščevićem. Na tom sastanku su bili i Gordan Jandroković te Branko Bačić. Premijer je odlučio da Lovro Kuščević ostaje ministar uprave. Nakon sastanka medijima se obratio Lovro Kuščević, prenosi N1.

“Danas je bio redovan radni sastanak, sjednica užeg kabineta. Dotaknuli smo se i zahtjeva oporbe za mojom smjenom. I dalje stoji činjenica da je sva moja imovina transparentna, da nema prekršaja i sumnji u časne radnje”, rekao je Kuščević.

Što se tiče zahtjeva SDP-a, sutra će vidjeti kako će ga oporba predstaviti. “Mislim da će to biti jedan niz prepiska, lažnih optužbi koje smo imali prilike vidjeti u medijima. Mislim da stranke koje imaju 2 i pol posto podrške birača nisu te koje će kreirati sastav hrvatske Vlade”, rekao je Kuščević.

Klub zastupnika SDP-a, uz potporu još nekih oporbenih stranaka, u saborsku će proceduru uputiti prijedlog za pokretanje pitanja povjerenja ministru uprave Lovri Kuščeviću.

Rasplet je mnoge iznenadio zato što su čak i neki HDZ-ovci novinarima neslužbeno potvrđivali da očekuju da će Kuščević otići iz Vlade, piše N1.

HNS je najavio da su spremni napustiti vladajuću koaliciju ako premijer ne smijeni Kuščevića. Jesu li od svoje odluke odustali nakon što je izostala podrška SDSS-a, ili premijer Plenković misli da i bez HNS-a ima dovoljno ruku u saboru, nije poznato.

Facebook Comments