Plenković smjenjuje Pavića i Žalac: Tolušić i Kujundžić ipak ostaju u Vladi?

Plenković smjenjuje Pavića i Žalac: Tolušić i Kujundžić ipak ostaju u Vladi?

Nakon ostavki Lovre Kuščevića prošli tjedan i ministra Gorana Marića u ponedjeljak, saznajemo da bi još trebali otići ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova Gabrijela Žalac i dosad najmlađi ministar u Vladi – Marko Pavić.

Kako saznajemo od izvora bliskih Vladi, njihova imena su bila od početka u igri za rekonstrukciju, a uz njih su trebali otići Kuščević i Marić koji su sami podnijeli ostavke. Sada su ostali njih dvoje za odlazak, pišu 24sata.

Ministrica Gabrijela Žalac, unatoč povećanju u povlačenju novca EU fondova, nije omiljena u javnosti, a opterećena je aferom s Mercedesom i prometnom nesrećom.  Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić je uspio progurati važnu mirovinsku reformu. Ali, kako tvrde naši izvori, zbog komunikacije i inzistiranja na radu do 67.godine i uvjeravanja da sindikati neće prikupiti potrebne potpise za referendum, mora napustiti Vladu.

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je i potpredsjednik Vlade, biran je za potpredsjednika stranke, ali ima i jaku bazu u Virovitičko-podravskoj županiji, upravo zato ostaje dio Vlade.

Kako saznajemo, iako je i ministar zdravstva Milan Kujundžić bio na listi, na kraju bi i on trebao ostati u Vladi. Osim što je on desnija struja u HDZ-u i ima izborni legitimitet, u HDZ-u baš i nema jakih dobrovoljaca koji bi u zadnjoj godini mandata preuzeli dugovima opterećeni resor u kojem nisu provedene reforme.

Foto: Miljenko Klepac/Hina

 

Facebook Comments