Kolinda Grabar Kitarović ukinula pokroviteljstvo nad humanitarnom akcijom: Sporan “hot erotic show”

Kolinda Grabar Kitarović ukinula pokroviteljstvo nad humanitarnom akcijom: Sporan “hot erotic show”

Kolinda Grabar Kitarović povukla je pokroviteljstvo 17. Međunarodnog moto susreta u Vinici, koji organizira Moto klub Bombelles Vinica, koji će biti 12. i 13. srpnja, piše 24 sata.

Moto susret ima i humanitarni karakter jer se skupljaju sredstva za osobe s invaliditetom i oboljele, donira se oprema obrazovnim ustanovama, pomaže se starim i nemoćnim osobama te se doniraju sredstva u svrhu očuvanja okoliša i povijesne baštine. Ipak, jedan dio programa nikako nije po mjeri pokroviteljstva predsjednice RH.

Sporni dio je taj da je na Moto susretu najavljen i ‘hot erotic show’, a kako su rekli iz Ureda predsjednice, ona to ne može podržati. U reakciji za N1 televiziju, ured predsjednice je potvrdio da je reakcija stigla zbog medijskih napisa o tom djelu programa.

“Upravo zbog događaja koji ne zaslužuju podršku Predsjednika Republike, Ured Predsjednice Republike Hrvatske uveo je dodatne kriterije za dobivanje pokroviteljstva. Pokroviteljstvo ne može biti dodijeljeno događaju koji se organizira prvi put. Ured predsjednice Republike Hrvatske posebno uzima u obzir ima li događaj humanitarno obilježje. U slučaju za koji pitate ispunjena su oba kriterija. Organizator u zahtjevu navodi kako manifestaciju karakterizira humanitarno obilježje, Moto klub sudjeluje u raznim aktivnostima koje mladima u školama ukazuju na potrebu za odgovornom i sigurnom vožnjom, te isti događaj organiziraju 17-tu godinu za redom. S obzirom na to da je Ured Predsjednice naknadno, putem medija upoznat i s dijelom programa koji Predsjednica Republike ne može podržati, ovim putem vas obavještavamo da povlačimo pokroviteljstvo za navedeni događaj.”

Foto: Daniel Kuhtić/Hina

 

Facebook Comments