Premijer Plenković pozvao Gorana Marića na sastanak: Tražio očitovanje oko afere

Premijer Plenković pozvao Gorana Marića na sastanak: Tražio očitovanje oko afere

Premijer Andrej Plenković jutros je na razgovor pozvao ministra državne imovine Gorana Marića, prenosi N1.

Ministar je viđen kako nešto poslije 10 sati ulazi u zgradu Vlade. Da je Marić bio na kratkom sastanku s Plenkovićem rekli su i u Vladi, a potvrdio je to i sam ministar.

“Kratko smo se vidjeli. Izvijestio sam premijera da nisam sudjelovao u razgovorima o financiranju obnove crkve, ali da jesam sudjelovao u razgovoru s tadašnjim provincijalom oko ideje obnove dijela samostana za potrebe smještaja studenata slabijeg imovinskog stanja. Rekao sam mu da je točno da je tvrtka Scientia d.o.o. kupila derutni stan u Zvonimirovoj ulici koji se zbog tadašnjeg stanja na tržištu nekretnina nije mogao prodati i koji je Scientia u cijelosti platila. Naglasio sam mu da u tome nisam ostvario nikakvu materijalnu korist, niti to omogućio bilo kome drugom, već sam i osobno simboličnim financijskim prilozima pomagao”, kazao je Marić, te dodao da je premijeru posebno istaknuo da dužnosničkom funkcijom nije učinio ništa mimo najboljih etičkih standarda, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, ministar državne imovine Goran Marić ustvrdio je u petak, u vezi svoje uloge u obnovi crkve u Župi Majke Božje Lurdske u Zagrebu, da “osim lijepe ljudske satisfakcije” što je pomogao realizaciji plemenite ideje, nije ostvario nikakvu materijalnu korist niti to omogućio nekom drugom, te da nije učinio ništa “mimo najboljih etičkih standarda”.

Marić u očitovanju iz Ministarstva državne imovine navodi kako je točno da je u vrijeme kad je dogovorena obnova crkve bio dužnosnik i saborski zastupnik. Međutim, tvrdi da je na sastanku o obnovi crkve bio “isključivo kao župljanin Župe Majke Božje Lurdske”.

Foto: Miljenko Klepac/Hina

 

Facebook Comments