Priprema za predsjedničke izbore: Tajni sastanak Dalije Orešković i Zorana Milanovića

Priprema za predsjedničke izbore: Tajni sastanak Dalije Orešković i  Zorana Milanovića

Zoran Milanović i Dalija Orešković popili su ovih dana kavu daleko od očiju javnosti, doznajemo iz dobro obaviještenih izvora. Sastanak je znakovit i intrigantan jer je Dalija Orešković najavila da će se ozbiljno politički angažirati, a kako sada stvari stoje bivši premijer bi uskoro mogao objaviti svoju predsjedničku kandidaturu. Dvoje političara su očito “razmijenili mišljenja” o svojim političkim planovima, a vjerojatno su i ispipavali teren za moguću suradnju. Dalija Orešković  je u više navrata izjavljivala da je ne zanima  kandidatura za Pantovčak, ali se prometnula u jednog od najžešćih kritičara predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Prije nekoliko dana je izjavila da joj je glavni cilj da sadašnja predsjednica izgubi  predsjedničke izbore koji se trebaju održati krajem ove godine.

Zanimljivo je da je politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u današnjem intervjuu za Teleskop optužio Daliju Orešković da “priprema  teren za  moguću Milanovićevu kandidaturu”.

-Milanović je nju postavio. Nije ona izabrana po Duhu Svetome na čelo Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa. Od 133 kandidata Milanović je izabrao baš nju. Očito je ona bila u jako dobrim odnosima s Milanovićem, a sada on najavljuje kandidaturu za predsjednika. Zanimljivo je da Dalija Orešković govori da ona neće ići na te izbore i da je ti izbori ne zanimaju, ali kada nastupa u javnosti čini mi se da više kritizira Kolindu Grabar Kitarović nego Plenkovića, rekao je  Grmoja za Teleskop.

Bliski suradnik Zorana Milanovića s kojim smo razgovarali nije želio komentirati sastanak između bivšeg premijera i Dalije Orešković, ali  je svjestan da će se  svaki susret ovo dvoje političara početi tumačiti kao početak ozbiljnije političke suradnje. Nije nam mogao potvrditi da je Milanović donio odluku o predsjedničkoj kandidaturi, ali je sada, kako kaže, puno bliže toj odluci nego što je bio prije samo mjesec dana.

-Milanović nije donio odluku o svojoj predsjedničkoj kandidaturi. Još uvijek važe i sada je omjer 50:50 posto, tvrdi Milanovićev suradnik.

 

Facebook Comments