Prvi Srbin u Bruxellesu: Dejan Jović očekuje da će za njega glasati i Hrvati

Prvi Srbin u Bruxellesu: Dejan Jović očekuje da će za njega glasati i Hrvati

Profesor na Fakultetu političkih znanosti Dejan Jović i drugi na listi SDSS-a za Europski parlament kazao je kako očekuje da za njihovu listu glasaju i Hrvati.

“Na mnogim izborima dosad mnogi Srbi i drugi “manjinci” glasali su za kandidate koji su Hrvati, bez ikakvog problema. Očekujemo da bude i obrnutno: da mnogi Hrvati 26. 5. glasaju za nas. Da srušimo nevidljivu, a snažnu mentalnu prepreku koja onemogućuje integraciju i ravnopravnost”, napisao je Jović na Twitteru.

Podsjetimo, nositelj liste je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, drugi je nestranački kandidat i profesor na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu Dejan Jović, dok je treća potpredsjednica stranke i saborska zastupnica Dragana Jeckov.

Na listi su i Jugoslav Vesić, Boris Milošević, Anja Šimpraga, Dejan Mihajlović, Mirjana Oluić-Voloder, Nikola Ivanović, Tatjana Vukobratović-Spasojević, Aleksandra Ratković i Srđan Jeremić.

“Postignemo li cilj, mi ćemo u Europi biti jedan od glasova koji će promovirati jednu od najvećih demokratskih tekovina zapadnih liberalnih demokracija – da se demokratičnost nekoga društva mjeri po tome kako se odnosi prema manjinama. Bilo prema etničkoj, vjerskoj, jezičnoj, rodnoj ili bilo kojoj manjini”, rekao je Pupovac.

Facebook Comments