Pupovac i Vrdoljak stavili Plenkovića u nezgodnu poziciju: Kako će objasniti HDZ-ovcima da je zbog njih žrtvovao Kuščevića

Pupovac i Vrdoljak stavili Plenkovića u nezgodnu poziciju: Kako će objasniti HDZ-ovcima da je zbog njih žrtvovao Kuščevića

Predsjednik i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac u studiju RTL-a Danas govorio je o krizi u vladajućoj koaliciji i zahtjevu HNS-a za smjenom ministra uprave Lovre Kuščevića.

Na pitanje treba li Lovro Kuščević otići iz Vlade, Pupovac je rekao da se “treba riješiti pitanje koje je otvoreno s njegovom političkom prošlošću”. Na ponovljeno pitanje, treba li otići iz Vlade, Pupovac odgovara: “Mislim da nitko ne treba nositi teret, niti Kuščević, niti Vlada, niti koalicija, koji na bilo koji način otežava rad bilo ministru…”.

Na još jednom ponovljeno pitanje treba li Kuščević otići, Popovac je kazao da će se o tome razgovarati na koalicijskom sastanku. “Teret koji se veže uz ministra Kuščevića, veže se uz koaliciju i Vladu i mi taj teret ne trebamo nositi”, kazao je Pupovac te dodao kako s premijerom Andrejem Plenkovićem nije razgovarao o slučaju ministra Kuščevića, javlja RTL.

Smatra kako HNS-ov zahtjev Plenkoviću za smjenu Kuščevića nije ultimatum. “Nitko od nas ne funkcionira tako da postavlja ultimatume”, kazao je Pupovac, a na pitanje hoće li SDSS izaći iz koalicije, ako izađe i HNS, odgovara: ‘Ne vjerujem da će to biti tako teško pitanje da se ne može riješiti i na drugačiji način, a da to uzrokuje raspad koalicije”.

Pupovac je kazao da će HNS odlučiti hoće li ostati u Vladi. “Ne mogu govoriti u ime HNS-a, ali mogu samo govoriti da ovo pitanje i ovaj problem s Kuščevićem ne zavrjeđuje da se raspadne koalicija ili da bilo koji segment koalicije iz nje izađe”, kazao je Pupovac.

Dodao je kako smatra da Milan Bandić ne može biti glavni “kadrovik u Vladi kad ne sjedi u Vladi”. “Svi mi podržavamo vladajuću koaliciju, ali nemamo ambicije da budemo niti sporedni, a kamoli glavni kadrovici”, kazao je Pupovac i dodao da je glavni kadrovik predsjednik Vlade.

 

Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments