Raspudić se pita zašto Plenković ne smjenjuje Kuščevića: Grmoja smatra da ključ rješenja leži u “ukradenom referendumu”

Raspudić se pita zašto Plenković ne smjenjuje Kuščevića: Grmoja smatra da ključ rješenja leži u “ukradenom referendumu”

Nino Raspudić je u svojoj kolumni za Večernji list komentirao afere ministra Lovre Kuščevića i HNS. Spomenuo je adut koji ministar uprave i politički tajnik HDZ-a ima u rukavima. Pitao se zašto je HNS do sada mogao drmati državnom upravom i reformom obrazovanja, ako nisu bitni za održavanje većine.

“U prilog varijante da bi Kuščević barem još neko vrijeme mogao ostati na funkciji ide teza koju je istu večer u Otvorenom iznio Nikola Grmoja da se Plenković ne može olako riješiti Kuščevića jer bi ovaj mogao osvetnički propjevati o krađi referenduma o promjeni izbornog zakona.

Pitao se zašto je HNS do sada drmao državom te ih prozvao za prijevaru birača.

“Onda je Lovro Kuščević rekao kako ne može državom drmati strančica od 2,5 posto, aludirajući očito na HNS, ali im je time čak i komplimentirao, jer u stvarnosti stoje upola slabije. Ali kako je strančica mogla drmati do sada i zašto su joj dali na upravljanje veliki dio države uključujući i reformu obrazovanja?”

“Moguće je da su HNS-ovci malo blefirali i da će na koncu podviti rep i ostati uz Plenkovićev skut do kraja mandata. U tom slučaju cijela ta farsa obraz koalicije HDZ-HNS svoj vrhunac može dosegnuti u Saboru ako HNS-ovci, nakon što su zatražili smjenu ministra Kuščevića, glasuju protiv njegove smjene.”

“Istina je da mogu reći kako su oni željeli da Plenković smijeni Kuščevića, a ne oporba predvođena SDP-om, možda zato što ih je upravo taj SDP u koaliciji dovukao u Sabor, što dovoljno govori o pameti SDP-a i moralu HNS-a. Sve je to, što bi rekla njihova ministrica “škola za život”, nadati se samo da birači neće još jednom ponavljati razred”, zaključio je Raspudić.

Foto: Denis Cerić/Fah

Facebook Comments