Šeks: Oporba je nanjušila krv, mediji vode križarski rat protiv Plenkovića i HDZ-a

Šeks: Oporba je nanjušila krv, mediji vode križarski rat protiv Plenkovića i HDZ-a

Vladimir Šeks, savjetnik Andreja Plenkovića za Večernji list komentirao je afere i ostavke ministara i rekonstrukciju vlade.

O koaliciji s HNS-om i porukama župana Matije Posavca da HNS treba napustiti vladajuću koaliciju, rekao je da vidi “realnu situaciju i mogućnost da bi HNS razvrgnuo savez s HDZ-om.”

“Plenkovićeva pozicija nije uopće ugrožena. Postoji disbalans između recentnih uspjeha Vlade u raznim sferama, od uspjeha na europskom do uspjeha na domaćem planu, ali ti uspjesi zamagljeni su produkcijom različitih afera. Dobar dio medija vodi križarski rat protiv Plenkovića i HDZ-a”, tvrdi Šeks.

Tvrdi da su ostavke ministra Lovre Kuščevića i Gorana Marića posljedica medijskih pritisaka. .

“U ogromnoj mjeri te se afere dižu na visoku potenciju, Andrej Plenković izvukao je zaključke da treba ambiciozno rekonstruirati Vladu. U ljubavi i politici nisu važne činjenice, nego dojam i percepcija, a stvorio se dojam da su neki ministri opterećeni aferama.”

Očekuje i da će i oporba pokušati iskoristiti situaciju.

“Oporba je nanjušila krv i jasno da će sada iz dana u dan ići sa zahtjevom za smjenom nekog drugog ministra, premijera ili čitave Vlade. Posve je sigurno da će premijer i Vlada biti pod stalnim pritiskom opozicije.”

Međutim, ne misli da je Vlada ugrožena. “Sve se čini jako uzburkano, ali to je samo bura u čaši vode” zaključuje Šeks.

Foto: Zvonimir Kuhtić/ Hina

Facebook Comments