Sindikalisti sasjekli ministra Marića koji je zaprijetio da neće biti povećanja plaća: To je skandalozno dolijevanje ulja na vatru

Sindikalisti sasjekli ministra Marića koji je zaprijetio da neće biti povećanja plaća: To je skandalozno dolijevanje ulja na vatru

Izjava ministra financija Zdravka Marića da javni sektor neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade izazvala je burne reakcije sindikalista.

Ministar Zdravko Marić je  izjavio kako sindikati javnih službi neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade.

Za predsjednika Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimira Mihalinca poruka ministra je skandalozna, javlja Dnevnik.hr.

OGLAS
Predsjednica

Na pitanje smatra li da je ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na sindikate u obrazovanju, Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata znanosti i obrazovanja odgovara: “Gledajte, ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate. Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladinog djelovanja, no time neće ništa dobiti!”

Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je: “Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto.

Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno. Nama su potrebne hladne glave. Mi smo sad u ozbiljnom sporu, govorimo o školskim sindikatima”.

Foto: Hina

Facebook Comments