Bujanec ugostio dvije Škorine profesorice: Opisale su ga kao sveca, a jedina mu je mana što govori “no međutim”

Bujanec ugostio dvije Škorine profesorice: Opisale su ga kao sveca, a jedina mu je mana što govori “no međutim”

U emisiji “Bujica” gostovale su profesorice koje su Miroslavu Škori predavale u osnovnoj školi Višnjevac, pokraj Osijeka. Škorina obitelj je u Višnjevac stigla iz Imotske krajine. Voditelj Velimir Bujanec gošće je predstavio kao “analitičarke koje najbolje poznaju Miroslava Škoru”.

“Osjetila sam da može daleko stići”, rekla Marija Sikora, Škorina razrednica i profesorica matematike. “Imao je sve petice, ali je uvijek pomagao i drugima”, komentirala je Škorina razrednica. “Sve u životu je postigao trudom”.

“Već tada je pokazao da je prvi među mnogima”, rekla je Ana Pintarić, profesorica hrvatskog jezika. “U svim predmetima je bio najbolji, i svladavao je gradivo s lakoćom”. Posebno je istaknula njegovu savjesnost. “Bio je izrazito odgovoran, nikada nije kasnio, nikada nije bio bez zadaće”. Također je spomenula obraćanje “gdje se vidi njegova sustavnost, dosljednosti i sveobuhvatnost. On je pobrojao sve ono što smatra da bi u našoj zemlji trebalo popraviti i kako će to nastojati i uraditi”.

Profesorica Pintarić nevoljko je spomenula jedinu zamjerku, a to je njegovo korištenje izraza “no međutim”, zato što se radi o pleonazmu. “Reci ‘no’ ili ‘međutim’, Miroslave”, poručila mu je.

“Bio je svestran”, dodala je gospođa Sikora, kojoj je za kraj osmog razreda poklonio goblen Stjepana Radića koji je sam izradio. Voditelj Bujanec istaknuo je da se radilo o vremenu kada je u Hrvatskoj na vlasti bio komunistički režim. Spomenuli su i da su mnogi u školi, pa i same gošće, bile nastrojene protiv režima.

Iz Škorinog obraćanja istakla je “širina kojom on gleda na sve tegobe koje su prisutne kod nas u zemlji” i posebno “što je rekao da ne može obećati brda i doline, ali da će se truditi da ostvari ono što narod očekuje”.

Gospođa Sikora je rekla da se nada da će omogućiti mladim ljudima da ne moraju odlaziti iz Hrvatske, poput njenih mladih susjeda koji vode kafić i stalno ju pitaju ako su bučni, na što im ona odgovara “ne, nikada mi nećete smetati, samo mi obećajte da nećete otići iz Hrvatske”.

Upitana o Škorinom spominjanju Evanđelja, profesorica Pintarić je rekla da “mnoge višnjevačke obitelji nikada nisu krile svoj odnos prema religiji, a to je i Škoro”. Rekla je da se ne boji podmetanja. “On nikada ništa nije napravio, nikoga prevario, ništa što bi mu sada netko mogao pronaći”. Rekla je da je uvjerena da će postati predsjednik.

Profesorica Sikora ga je pozvala da tijekom kampanje obiđe i slavonska sela, “da se ne osjete zapostavljenima” ako bude samo u gradovima. “On se nije promijenio, ja njega poznam jako dugo, sigurno se neće promijeniti ni kad dođe na Pantovčak.”

Foto: YouTube/ Bujica Z1TV

Facebook Comments