Škorin plan za pobjedu: “Distancirat” će se od desničara Bujanca kako bi privukao i umjerenije birače

Škorin plan za pobjedu: “Distancirat” će se od desničara Bujanca kako bi privukao i umjerenije birače

Miroslav Škoro  će svoju kandidaturu objaviti u nedjelju ujutro. Njegova sestra opovrgava prijašnje navode objavljene u Jutarnjem listu da će biti voditeljica njegove kampanje.

“To su sve spekulacije. Ne znam tko je izvukao moje ime. Ne bavim se političkim marketingom” rekla je Škorina sestra Vesna Vučemilović. Prema informacijama Teleskopa  trenutno je  glavni strateg  Škorine kampanje Mate Radeljić koji je do prije nekoliko mjeseci bio savjetnik Kolinde Grabar Kitarović.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Škoro će se distancirati od “ekstremno desnog spektra” kako bi mogao zahvatiti biračko tijelo svih opcija. Hoće li zbog toga izgubiti birače desnice, ovisit će o Velimiru Bujanecu, voditelju emisije Bujice, koji ima veliki utjecaj na desno biračko tijelo. Bujanec se i prije založio za Škoru, hvaleći ga kao potencijalnog predsjedničkog kandidata. Škoro je više puta bio i gost u Bujici.

“To je legitiman potez. Škoro se od početka predstavlja kao kandidat desnice, a to je čovjek koji ima mnogo simpatizera i u drugim opcijama. Očito se procijenilo da je zbog višeg cilja bolje da se ne vezuje za Bujaneca, kako od sebe ne bi odbio druge birače. Njegove teme neće biti ustaše i partizani, nego ekonomija, loše plaće, loš standard, visoki porezi, iseljavanje” rekao je izvor Jutarnjeg lista.

Međutim, nikako se ne može govoriti o razlazu Škore  s Bujancem nego o raspodjeli zadataka. U krugu oko Bujanca su svjesni da za pobjedu treba više od pedeset posto glasova pa za ovo “distanciranje” Škore od njega imaju razumijevanja.

“Bujanec će osigurati glasove desnice, a neka onda neki drugi osiguraju glasove desnog centra i centra”, rekao je za Teleskop dobar poznavatelj prilika na desnici.

Posve je izgledno da će Miroslava Škoru podržati sve opcije okupljene u “suvereniste”, poput HKS-a Ruže Tomašić i HRAST-a Hrvoja Zekanovića. Neovisni za Hrvatsku Škoru sigurno neće podržati bez konzultacija i usuglašavanja. Hoće li se sa Škorom ipak složiti oko podrške, nemoguće je prognozirati.

Foto: YouTube

Facebook Comments