Skromna profesorica engleskog i latinskog: Preminula majka njemačke kancelarke Angele Merkel

Skromna profesorica engleskog i latinskog: Preminula majka njemačke kancelarke Angele Merkel

Majka njemačke kancelarke Angele Merkel, Herlind Kasner, preminula je u 90. godini života, priopćila je njemačka vlada u srijedu navečer.

Jedan glasnogovornik njemačke vlade potvrdio je u srijedu navečer njemačkoj novinskoj agenciji (dpa) vijest o smrti majke njemačke kancelarke koja je, kako javlja tjednik Superillu i dnevnik Bild, preminula još početkom travnja. Glasnogovornik je ujedno apelirao na medije i javnost da poštuju privatnu sferu obitelji Angele Merkel.

Njemačka kancelarka je, kako javljaju mediji, gajila prisne odnose s majkom, a posljednji zajednički javni nastup dogodio se početkom veljače kada je Angela Merkel u prisustvu majke, u gradu Templinu u kojem je provela djetinjstvo, primila titulu počasne građanke.

Unatoč prisnom odnosu, kako primjećuju mediji, Angela Merkel posljednjih dana na brojnim javnim nastupima nije ničim pokazivala ponašanje koje bi moglo ukazati na smrt u obitelji

Učiteljica engleskog i latinskog, Herlinda Kasner, koja je kao Herlinda Jentzch 1930. rođena u Gdanjsku, je do kraja života na lokalnom narodnom veleučilištu davala poduke iz engleskog jezika.

Otac Angele Merkel, protestantski svećenik Horst Kasner, preminuo je 2011.

Facebook Comments