Šola žestoko napao Matu Radeljića, glavnog stratega Škorine kampanje: Spomenuo je tajkuna Biloša i čepinsku mafiju

Šola žestoko napao Matu Radeljića, glavnog stratega Škorine kampanje: Spomenuo je tajkuna Biloša i čepinsku mafiju

Ivica Šola je svojoj kolumni za Slobodnu Dalmaciju je dao znakoviti naziv “Svi govore i pišu o Škori. Evo, i ja ću…”. Međutim, Miroslava Škoru nije ni jednom spomenuo. Umjesto toga, pisao je o osobi za koja je prema informacijama kojima raspolaže Teleskop, glavni strateg Škorine kampanje, o Mate Radeljiću.

Žestoko je napao Mate Radeljića za kojeg kaže da ga “osim neizrecive ljubavi za Hrvatsku” karakterizira i “pragmatičan stav uključivanja vlastita interesa u desničarenje”. Povezao ga je s “prljavim medijskim poslovima” odrađenih za predsjednicu, klevetama iz doba kada je bio ravnatelj Osječke televizije.

“Kada je Kolinda Grabar-Kitarović dala otkaz svom savjetniku za unutarnju politiku Mati Radeljiću, svi se čudom čudiše, tzv. desnica se zgražala nad predsjednicom”, započeo je Šola. “Ja sam s čuđenjem imao problem obrnute naravi, vilica mi je ispala kada je Radeljić, zvan Matan, imenovan na tu funkciju”.

Dodaje da “osim ono malo iskustva politike u Županijskoj skupštini u Osijeku, on drugog političkog iskustva nema.” Šola govori da je taj čin vidio kao vraćanje duga “Karamarku i ekipi oko njega za odrađene prljave medijske poslove”, posebice u Osijeku kada je Radelić bio direktor Osječke televizije.

Za Radeljića kaže da je “savladao umijeće medijskog pakiranja”, istaknuvši kao primjer izvještavanje protiv HDSSB-ovog Krešimira Bubala za vrijeme izbora za gradonačelnika Osijeka. Navodi da je Radeljić “preko Osječke televizije oklevetao Bubala da je novcem gradske tvrtke kupio perilicu. Bubalo je sud dobio, izbore izgubio. Tako to radi Matan.”

Vlasnik Osječke televizije tada je bio Željko Biloš, “kralj željeza”, kojeg Šola ističe kao Karamarkovog i Radeljićevog sponzora. Biloš je i doveo Radeljića na mjesto direktora Osječke televizije nakon što ju je kupio.

“No kako je Biloš zapao u probleme, distancirao se i od njega, uživajući na Pantovčaku zvjezdane trenutke svoje briljantne karijere. Odreći se Pašalića pred Tuđmanovu smrt, Škare-Ožbolt, čiji je projekt bio propast prije negoli je zaživio, Glavaša dok je bio u zatvoru i Biloša kada je na koljenima, i nije bila neka hrabrost, tek ukazuje kakva je osoba naš Matan” rekao je Šola o Radeljiću.

“Za koga god da je radio, nikada nije financijski i materijalno gubio”, dodao je.

Spomenuo je i da ga Milijan Brkić “nije mogao smisliti”, te da su mu “obavještajci prirodno okruženje, pogotovo u Osijeku” gdje je šef SOA-e Josip Barić, osoba koju povezuju s Karamarkom. Dodao je i da ga je viđao u Osijeku “i s pripadnicima tzv. čepinske mafije bliske Bilošu”.

Zaključio je nazvavši “lupetanjem” navode da je Radeljić “tvrda desnica”, te je upozorio na naivnost birača desnice koji na vlast dovode “desničare” koji misle samo o svojem materijalnom probitku i moći, te naknadno budu razočarani.

Foto: Damir Senčar/Hina

 

Facebook Comments