Split je platio 400.000 za Thompsonov koncert: Zašto je problem javno pokazati specifikaciju troškova?

Split je platio 400.000 za Thompsonov koncert: Zašto je problem javno pokazati specifikaciju troškova?

Koliko će što koštati na koncertu Marka Perkovića Thompsona, koji će se održati 4. kolovoza na splitskoj Rivi (pozornica će biti postavljena nad fontanom na Tuđmanovu trgu) predmet je rasprava koje ne jenjavaju.

Na što će se točno potrošiti 400.000 kuna, koliko je Thompson dobio od Grada Splita za koncert na Rivi dan uoči proslave obljetnice Oluje, nije bio voljan otkriti ni njegov menadžer Denis Pletikosa, vlasnik dviju tvrtki za produkciju i organizaciju glazbeno-scenskih priredbi (High Level d.o. o. i Mediteran produkcija d. o. o.). Specifikacija troškova koncerta je, smatra, privatna stvar.

– Grad je uplatio 400.000 kuna za organizaciju i produkciju koncerta, te za još nekakve stavke koje su unutra, poput osiguranja. A sad vas zanima koliko košta pozornica, koliko razglas, koliko rasvjeta…?! To je nešto što je privatno i ne bih o tome govorio. Ne bih išao na tu razinu… Znači, to je novac za organizaciju koncerta, o ovom drugom ne bih htio puno govoriti – kazao nam je Pletikosa, ujedno odgovarajući na pitanje hoće li Thompson i glazbenici nastupati za honorar ili, pak, besplatno, piše Slobodna Dalmacija.

– Troškovi Thompsona i benda?! To je isto stvar o kojoj ne bih htio govoriti. Koliko ja plaćam Marka, svakoga pojedinačno od glazbenika, back vokale…? Mislim da to nije baš ni fer prema njima. Jesu li tu besplatno?! Za honorar, naravno. Ali o tome ne bih htio govoriti. Koncert je komercijalan, a sad koliko što košta… Glazbenici se plaćaju. Moram glazbenike platiti, a hoću li Marka platiti, to ću ostaviti otvoreno, to vam neću reći – rekao je Pletikosa.

Foto: Mario Strmotić/Hina

Facebook Comments