Splitski ogranak HDZ-a imao svoje kandidate, a onda Kuščević i Plenković sve promijenili

Splitski ogranak HDZ-a imao svoje kandidate, a onda  Kuščević i Plenković sve promijenili

U splitskom gradskom i županijskom ogranku HDZ-a, dvjema značajnim i unutar stranke utjecajnim podružnicama, nemalo su se iznenadili ‘svojim’ kandidatom koji se našao na listi za europske izbore. Predsjednik Andrej Plenković, naime, ignorirao je sva četiri imena predložena iz baze i na desetu poziciju uvrstio Domagoja Maroevića, gradskog vijećnika i ravnatelja Županijske lučke uprave.

Ova dva ogranka bila su predložila potpredsjednicu Hrvatske gospodarske komore Mirjanu Čagalj, zatim saborsku zastupnicu Dragicu Vranješ, dosadašnjeg europskog parlamentarca Ivicu Tolića i vijećnicu u Starom Gradu na Hvaru Mariju Novak.

Tportalovi izvori potvrđuju da se oko splitskog kandidata vodila žestoka rasprava sve do posljednjeg trenutka, kad je Plenković odlučio presjeći čvor i usred sastanka nazvao Maroevića.

Do prije dva mjeseca kao jedina ozbiljna kandidatkinja figurirala je Mirjana Čagalj, no potom se, kako za tportal neslužbeno govore izvori iz splitskog HDZ-a, u priču umiješao politički tajnik stranke Lovro Kuščević i inzistirao na protukandidatkinji Dragici Vranješ.

Andrej Plenković posegnuo je za Maroevićem kao provjerenim rješenjem, jednako kao što ga je svojedobno Tomislav Karamarko zamolio da se angažira kao politički tajnik HDZ-a. Formalno on to jest bio, ali u praksi je rijetko navraćao u središnjicu u Zagrebu.

Službeno, u stranci će demantirati sve ove informacije i ustvrditi da je upravo Domagoj Maroević njihov najbolji kandidat koji bi zbog prirode svog posla ravnatelja Lučke uprave mogao kvalitetno zastupati i interese Splita i obale, i interese otokam, piše tportal.

 

Facebook Comments