Spolno zlostavljanje djece: Pjevač Josip Katalenić tvrdi da je bio neubrojiv

Spolno zlostavljanje djece: Pjevač Josip Katalenić tvrdi da je bio neubrojiv

Suđenje pjevaču Josipu Kataleniću (37) za kaznena djela iz domene spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djece i dalje je u tijeku na Općinskom sudu u Varaždinu.

U ovome trenutku, doznaje Varaždinski.hr, određeno je novo vještačenje oko njegove ubrojivosti, budući da se raniji vještaci nisu usuglasili u vezi toga pitanja.

Na teret mu se stavlja čak desetak djela. Dvije optužnice, ona varaždinska, vezana uz skidanje dječje pornografije, i ona čakovečka, vezana uz mamljenje djece zbog zadovoljavanja spolnih potreba – spojene su i vode se kao jedan kazneni postupak.

Katalenić je uhićen u svibnju 2015., i to dva puta u kratkom vremenu, a suđenje je počelo u studenom 2016. godine.

Na posljednjoj održanoj raspravi optužba i opunomoćenici oštećenika predložili su čitanje materijalnih dokaza i iskaza svjedoka, no obrana se s time nije složila, već je zatražila izdvajanje određenih dokaza za koje su smatrali da su nezakoniti. Sud je rješenjem odbio izdvajanje tih dokaza, ali je strankama dao pravo na žalbu na rješenje.

Sada se čeka vještački nalaz, a sljedeća rasprava zakazana je za 25. listopada. S obzirom na to da se postupak vodi zbog kaznenih djela počinjenih na štetu djece, suđenje je zatvoreno za javnost.

Foto: Youtube

Facebook Comments