Đoković najavljuje kraj karijere? “Nisam više u mogućnosti, a i ne želim igrati na svim turnirima”

Đoković najavljuje kraj karijere? “Nisam više u mogućnosti, a i ne želim igrati na svim turnirima”

Prvi tenisač svijeta Novak Đoković za mjesec dana će proslaviti 35. rođendan i sve se češće moglo čuti kako Srbin ozbiljno razmišlja o završetku karijere. Njegovi antivakserski stavovi izbacili su ga s brojnih turnira ove sezone, nitko ne zna kako će biti u godinama koje dolaze pa je pitanje ima li smisla igrati samo par turnira godišnje.’Nije svaki dio karijere isti, postoje razlike u načinu pripreme za određene stvari. Moj život i moje tijelo se promijenilo. Pokušavam spoznati i razumjeti te promjene, biologiju stvari, sve kako bih mogao napraviti strategiju, organizaciju i plan s timom koji mi pomaže da budem u zenitu u pravo vrijeme, da se mogu natjecati s mlađim igračima’, rekao je Novak Đoković koji ovog tjedna igra ATP turnir u Beogradu. Pobjeđuje, ali ne ide mu baš glatko, puno je nervoze u njegovoj igri…, prenosi tportal.

Za mjesec dana, 22. svibnja, Đoković će proslaviti 35. rođendan…

‘Za mene je godina samo broj, osjećam se mlađe od 35 godina. Nakon toliko godina igranja mora postojati određen stupanj adaptacije s rasporedom igranja turnira. Nisam više u mogućnosti, a i ne želim igrati na svim turnirima. Moram se strateški pripremati za određene turnire, sada je to Roland Garros. Mentalitet mi je takav da želim pobjeđivati što više. Iskreno, osjećam se čudno kad ne igram toliko puno mečeva, takve situacije nisam imao u prošlosti’, kazao je Đoković koji priznaje da se sve teže nosi s pritiskom uspjeha: ‘U karijeri sam imao sreće, uvijek sam i na ATP ljestvici išao naprijed, osim kad sam se borio s ozljedom lakta. Uvijek sam bio u samom vrhu. A očekivanja su velika, svi žele vidjeti da stalno pobjeđujem, a to je nemoguće. Morate prihvatiti da ćete gubiti neke mečeve, da će nekad biti potrebno više vremena. Zavisi od podloge, dijela godine, kako se osjećaš, što se događa i u privatnom životu. Toliko stvari može utjecati na ishod. Disciplina mora uvijek biti na maksimumu, kao i privrženost i posvećenost. Bez te dvije stvari ne postoji ni disciplina. Tu je i motiv, razlog zbog kojeg igraš, a ja to izvlačim kroz ljubav prema igri, jer me nitko ne tjera da igram.’

Za kraj se logično postavilo i pitanje odlaska u mirovinu pa se Novak Đoković osvrnuo i na potencijalni kraj karijere…

‘Realno, napravio sam dosta u karijeri da mogu danas otići u mirovinu’, kazao je Đoković pa nastavio:

‘Ali i dalje imam motiva, želim još igrati. Koliko god čudno zvuči, volim i osjećaj kada izgubim veliki meč. Zašto? Jer to znači da mi je stalo do pobjeda i da se natječem s najboljima. Što se kvalitete mog tenisa tiče, moram i dalje vjerovati u sebe. Iako se stvari mijenjaju, zadovoljan sam kako mi se karijera razvija’,  zaključio je Novak Đoković.

Foto: Hina