Gvardiol je Rolls-Royce, pišu zadivljeni Englezi; novi prekrasni pogodak senzacionalnog Hrvata

Gvardiol je Rolls-Royce, pišu zadivljeni Englezi; novi prekrasni pogodak senzacionalnog Hrvata

Četverostruki prvak Engleske Manchester City u osmom kolu Premier lige pobijedio je Wolverhampton 1:2. Jorgen Strand Larsen pogodio je za domaćine, a za goste su zabili hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol i John Stones za pobjedu u 95. minuti utakmice.

Wolverhampton je poveo vrlo rano, u sedmoj  minuti je Norvežanin Strand Larsen pogodio za vodtsvo 1:0 domaćeg sastava. Za City je izjednačio Joško Gvardiol. Dvadesetdvogodišnji reprezentativac Hrvatske poentirao je u 33. minuti. Zabio je prekrasan gol svojom slabijom desnom nogom, kojom je naciljao suprotne rašlje s dvadesetak metara iskosa, javlja Index.

Gvardiolu je to drugi gol ove sezone, u kojoj je započeo sve osim jedne utakmice Cityja u prvenstvu, a prvi je postigao protiv Newcastlea. Ukupno mu je to sedmi gol za City u 54. nastupu za klub u koji je stigao prošle godine za 90 milijuna eura iz RB Leipziga i tako postao najskuplji branič u povijesti nogometa.

Ove sezone jedan je od najboljih igrača Manchester Cityja, zbog čega mu engleski mediji pišu hvalospjeve. Gvardiol je u dosadašnjim prvenstvenim utakmicama pretrčao najviše od svih igrača Pepa Guardiole, a među braničima Građana prvi je po presječenim loptama i prijenosu posjeda u protivničku polovicu.

Nakon gola Wolvesima dive mu se i navijači na društvenim mrežama, a ovo su samo neki od komentara: “Ako pokažu snimke Gvardiolovih golova nekome tko ne prati nogomet, ne bi vjerovali da je tip branič.” “Gvardiol je zabio šest ligaških golova u 2024. godine, više od ijednog drugog premierligaškog braniča.” “Saliba ovo, Van Dijk ono, Gvardiol je pravi Rolls-Royce.”

“Gvardiol prelazi igricu.”

“Gvardiol je senzacionalan.”

“Gvardiol je ove godine zabio gol više od Judea Bellinghama.”

“Gvardiol zabija samo senzacionalne golove.”

Foto: Hina