Hajdučko srce nije izdržalo: Rijeka zasluženo slavila u Splitu

Hajdučko srce nije izdržalo: Rijeka zasluženo slavila u Splitu

Rijeka je dobila Jadranski derbi na Poljudu. Hajduk je razočarao svoje navijače koji su još jednom napunili tribine stadiona do zadnjeg mjesta, porazom, ali još i više prikazanom igrom. Niti do gola Pukštasa (prvo je bio upisan Livaji) i vodstva od 1:0 Bijeli nisu briljirali, a nakon toga nisu odigrali ništa, gotovo da nisu stvorili šansu do kraja utakmice.

Takva ziheraška igra osvetila im se u nastavku, Rijeka je s dva pogotka preokrenula rezultat, uz to djelovala puno konkretnije i opasnije od domaćina. Jedan gol gostiju poništen je zbog igranja rukom, javlja Slobodna Dalmacija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Imala je samo 30 godina: Zašto je morala umrijeti doktorica Kristina Pahek iz Međimurja. Komentari na društvenim mrežama pozivali su na linč

Prvenstvo se ovime baš zakuhalo, Hajduk, Rijeka i Dinamo nastavljaju trku do posljednjeg daha/kola. Rijeka je zasluženo pobijedila 2:1.

Mislav Karoglan sažeo je dojmove izgubljenog derbija. Rijeka je s 2:1 nadjačala Bijele pred krcatim Poljudom, stoga sada imamo bodovno izjednačenje na vrhu, no Rijeka drži vrh.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Igor Peternel ostao u šoku nakon priloga Maje Sever o Ruški Raukar i možemoistima: Vrište ljubav i strast. Pa tako lijepo ne bi govorila ni o sebi

– Nisam ovo očekivao, čestitke Rijeci na tri boda. Težak poraz za nas, a dobro smo startali i mislio sam da će nas to rasteretiti, da ćemo imati puno više nogometa. Kod prvog gola smo stajali predaleko, iako smo se pripremali na situacije iz auta. Hajduk nije imao puno šansi…

Torcidina ikonografija

Slažem se. Očekivao sam da ćemo puno više imati loptu i ulaziti u međuprostore, trebamo analizirati zašto nije tako. Gurali su nas desno, imamo puno dešnjaka, ali okej… Moufi se rano ozlijedio, na kraju i Marko Livaja. Imali smo dosta peha. Bit će puno izostanaka protiv Osijeka.

– Livaji je nešto sa zglobom, izgleda ozbiljno. Da, bit ćemo bez kartoniranih Sigura i Sahitija. Kleinheisler? Bio je dobar. Nisam dramatizirao ni kada smo redom pobjeđivali, neću ni sada. Ovo je maraton i imamo šanse za titulu – rekao je Karoglan.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: “Desni odvjetnik” izaziva na megdan Hrvoja Zovka i “licemjerne novinare”: Problem želim uživo raaspraviti, ali sumnjam da imaju petlju za to

Poljud je rasprodan, karte su brzo “planule”, a osim domaćih navijača, očekivalo se i oko 250 onih koji će podržati gostujući sastav, piše Slobodna Dalmacija.

Kao što su igrači neumorni na travnjaku, tako je i Torcida na sjevernoj tribini, koja je razvila novi transparent, a posvetili su ga generalu. “Brunu Zorica-Zulu, počivaj u miru” – pisalo je.

Na početku utakmice Torcida je odmah razvila transparent na kojem je pisalo: “Isuse na nebesu, daj pomozi bijelom dresu”. Igrači Hajduka izašli su na zagrijavanje, dočekani su ovacijama. Sa zvučnika i iz navijačkih grla odzvanja pjesma ‘Ovo je naša krv‘…