Od legendarnog veznog reda Vatrenih samo Modrić igra protiv Škotske, predvodi neku novu Hrvatsku

Od legendarnog veznog reda Vatrenih samo Modrić igra protiv Škotske, predvodi neku novu Hrvatsku

Ivan Rakitić oprostio se od hrvatske reprezentacije u rujnu 2020. godine, Marcelo Brozović njegovim je stopama pošao nakon ovogodišnjeg Europskog prvenstva, a silom prilika za dvoboj sa Škotskom otpao je i Mateo Kovačić. Kapetan Vatrenih Luka Modrić tako je došao u neobičnu situaciju, u subotu u Maksimiru bit će bez pomoći trojice kolega iz veznog reda s kojima je godinama surađivao.

Posljednji put Modrić je u udarnih 11 Hrvatske bez barem jednog od njih trojice krenuo još 14. listopada 2020. godine, kada je u Zagreb u Ligi nacija stigla Francuska. Uz Modrića je u veznoj defenzivi tada krenuo Milan Badelj, u ofenzivnoj trojci bili su Mario Pašalić, Nikola Vlašić i Ivan Perišić, dok je centarfora igrao Bruno Petković. No ni taj dvoboj, koji su dobili gosti, nije prošao bez Modrićeve suradnje s nekim iz spomenutog trojca, jer je Kovačić ušao u 46. minuti pišu Sportske novosti, a prenosi Jutarnji list.

Otkako je Zlatko Dalić u listopadu 2017. postao izbornik, Modrić u samo jednoj utakmici na kojoj je nastupio nije pokraj sebe imao Rakitića, Brozovića ili Kovačića. Bilo je to u Turskoj 11. studenoga 2020. kad je prijateljski dvoboj završio 3:3. Modrić je ušao u igru u 77. minuti, dok su Brozović i Kovačić ostali na klupi.

Što se tiče službenih natjecateljskih utakmica, moramo se vratiti daleko u prošlost kako bismo našli posljednju u kojoj Modrić nije djelovao s barem jednim iz trojca RBK. Prošlo je od tada skoro točno 11 godina, a suparnik je isti kao u subotu – Škotska. Igor Štimac u Glasgowu je 15. listopada 2013. izveo momčad u kojoj je bio Modrić, dok Rakitić, Brozović i Kovačić nisu bili u kadru. Škoti su slavili s 2:0, a Štimac je poraz platio otkazom…

Foto: Hina