Poznati portal otkrio koliko je bogatstvo Davora Šukera: Popularni bivši Vatreni često navraća u američki grad kocke i zabave

Poznati portal otkrio koliko je bogatstvo Davora Šukera: Popularni bivši Vatreni često navraća u američki grad kocke i zabave

Jedan od najpopularnijih vatrenih svih vremena Davor Šuker već duže vremena je izvan fokusa javnosti, općenito slabo vremena provodi u Hrvatskoj. Većinom prema zadnjim informacijama boravi na relaciji London – Sjedinjene Američke Države, a često voli svratiti u elitni Las Vegas, poznat po brojnim kockarnicama te dobrom provodu. Poznati portal koji je specijaliziran za procjenu neto vrijednosti javnih osoba, CA Knowledge, ‘zavirio’ je u novčanik bivše zlatne kopačke s francuskog Mundijala 1998. godine i procijenio da je ukupno težak čak 15 milijuna dolara.

Također, napravili su procjenu njegove zarade po godini i tako navode da mu se na bankovni račun slijeva oko milijun dolara godišnje.  Primjerice, 2019. godine vrijedio je prema njihovim procjenama 10 milijuna dolara, a njegovo bogatstvo se ove godine popelo na 15 milijuna dolara. Trenutno nije poznato čime se točno bavi i sudjeluje li u kakvom biznisu, ali vjerojatno je odgovor potvrdan, javlja Večernji list.

Podsjetimo, Šuker je karijeru započeo u rodnom Osijeku, nastavio u Dinamo, a kasnije je nastupao za Sevillu, madridski Real, Arsenal, West Ham te Munchen 1860.

Dugo vremena obnašao je funkciju predsjednika hrvatskog nogometnog saveza kada je naslijedio Vlatka Markovića, a jedno vrijeme bio je i član Izvršnog odbora Uefe. Nakon što je zaključio mandate na tim pozicijama, gotovo ga i ne možemo vidjeti u javnosti, nagađa se da živi na relaciji London – Sjedinjenje Američike Države, piše Večernji list.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Katolička zaklada ide u pravnu akciju: Zoran Šprajc nas kleveće i vrijeđa u svojoj emisiji “Stanje nacije”

Upravo u to vrijeme dogodila mu se velika životna tragedija koja ga je obilježila. Naime, iste godine je preminula sestra Nevenka Boban zbog kardiovaskularnih problema, odnosno poteškoća sa srcem, a imala je tada samo 39 godina. U razgovoru za SN, Šuker je otkrio kako se nosio s velikim udarcem i šokom.

– Sestra je bila jedna od najvažnijih osoba u mojem životu i dok sam živ tugovat ću za njom, kao i moji roditelji, kao moji nećak i nećakinja koji su ostali bez majke… Život je takav, i lijep, i nemilosrdan – izjavio je tada Šuker. 

Bivši nogometni as je priznao da zbog obiteljske tragedije često ima trenutke slabosti.

– Lagao bih kad bi kazao da nemam trenutaka slabosti, svi smo mi od krvi i mesa, ali trudim se svoje probleme odraditi u sebi, ne opterećujući druge. Smatram da sam karakterno jak i da hrabro idem dalje kroz život – otkrio je bivši predsjednik HNS-a. 

Dok je gradio svoju bogatu karijeru u poznatim europskim klubovima, njegova sestra Nevenka bila mu je velika podrška, a u međuvremenu se udala, preselila u Gospić i rodila dvoje djece. Jedno vrijeme se bavila i sportskom karijerom, do 25. godine igrala je odbojku.

Foto: Hina