Poznati promotor otkrio razloge zašto vrhunski boksači izbjegavaju Hrgovića. Divi se Hrvatu, ali nešto drugo je u pitanju

Poznati promotor otkrio razloge zašto vrhunski boksači izbjegavaju Hrgovića.  Divi se Hrvatu, ali nešto drugo je u pitanju

Hrvatski profesionalni teškaš Filip Hrgović grozničavo traži dostojnog suparnika u IBF kategoriji. Njegova potraga privlači pozornost ne samo hrvatskih već i svjetskih medija.

Nakon što su ga odbili Luis Ortiz i Joseph Parker, odnosno nakon što su pronašli izlike da izbjegnu meč, Hrgović se okrenuo sljedećem borcu na ljestvici izazivača, a to mu je stari suparnik iz amaterskih dana – Tony Yoka, piše gol.dnevnik.hr.

Francuz je olimpijski prvak iz Rija 2016., a u polufinalu je pobijedio baš Hrgovića tijesnom odlukom sudaca. Radi se o kontroverznom meču iza kojeg se još uvijek vuku neki repovi, pa je i zbog toga mogući budući meč Hrgovića i Yoke iznimno intrigantan.

Uostalom, to je javno poručio i trenutačno najbolji svjetski teškaš Tyson Fury kazavši da jedva čeka vidjeti taj okršaj. Vjerujemo da će mnoge zanimati.

Sky Sports piše da je IBF naredio boksačima da pregovaraju o organiziranju borbe koja bi odlučila o obveznom izazivaču u teškoj kategoriji IBF verzije.

”Yoka, čuo sam da me prozivaš nakon zadnje borbe. Sad će ti doći ponuda IBF-a, potpiši ugovor. Evo ti šanse, što ćeš napraviti?” poručio je Hrgović.

Dakle, Hrgović inzistira da Yoka što prije odgovori, a rok je postavljen i curi neumitno. No ostaje pitanje ima li Yoka druge planove?

Hrgović je već dugo frustriran u potrazi za protivnikom za IBF-ova finalnog eliminatora, a pobjednik će postati obvezni izazivač za pojas koji drži Ukrajinac Oleksandr Usyk.

Joseph Parker, koji je impresionirao jednoglasnom pobjedom protiv Dereka Chisore prošlog mjeseca, bio je sljedeći kojeg je IBF označio za Hrgovićeva protivnika.

No Parkerov menadžer David Higgins opravdao je svojeg pulena kazavši da je ozlijedio lakat. Čini se da je to samo jeftina izlika, pravi razlozi malo su dublji.

“Postoji ekonomski problem s Hrgovićem”, kaže Higgins.

“Hrvat je dosegao visoku poziciju, ali nema preveliku bazu obožavatelja, pa je novac koji se nudi smiješan za boksača poput Parkera.”

Kakvo iznenađenje! Tko bi se nadao da iza svega stoji novac. Zeleni papirići možda jesu glavni razlog, ali nisu jedini. Meč s Hrgovićem svima donosi veliki rizik, a zarada očito nije dovoljna da bi se taj rizik isplatio.

Da navedeni suparnici smatraju kako bi lako pomeli hrvatskog boksača, vjerojatno bi lakše prihvatili borbu. Ovako, svi cvikaju jer nitko nije siguran u pobjedu, a eventualni poraz im puno toga odnosi. Ništa novo u boksu, ta je priča stara koliko i plemenita vještina.

Da ne budemo licemjeri, sve donedavno tako je razmišljao i Hrgović ili njegovi menadžeri. Braća Sauerland vidno su izbjegavala mečeve s protivnicima iz Hrgovićeve kvalitetne kategorije.

Foto: Hina