Ražnatović prijeti hrvatskih klubovima. “Ne budu li nastupali u ABA, moji mladi klijenti ići će u sredine i lige u kojima se mogu razvijati”

Ražnatović prijeti hrvatskih klubovima. “Ne budu li nastupali u ABA, moji mladi klijenti ići će u  sredine i lige u kojima se mogu razvijati”

Svi hrvatski košarkaški klubovi moraju do 13. svibnja odlučiti hoće li igrati u ABA ligi, u kojoj ponovno nisu briljirali ili će se pridružiti novim Fibinim natjecanjima poput regionalnog Alpe Adria kupa, donosi Večernji list.

A izlazak hrvatskih klubova iz ABA lige ne sviđa se moćnom srpskom menadžeru Miodragu Ražnatoviću. “Potpuno je izvjesno da, ako hrvatske momčadi ne budu nastupali u ABA, nego u Alpe Adria ligi i slično, ja ću dati sve od sebe da moji mladi klijenti odu u sredine i lige u kojima se mogu razvijati! To je moja obaveza! Natječući se u ovim ligama to sigurno ne mogu i ugasit će talent koji imaju”, napisao je Ražnatović.

Ovaj srpski menadžer brine se o karijerama brojnih hrvatskih košarkaša poput Lovre Gnjidića, Tonija Nakića, Danka Brankovića, Darka Baje, Luke Babića… Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa nedavno je objasnio da se naši klubovi trebaju odlučiti žele li istupiti iz ABA lige. Proslavljeni hrvatski košarkaš smatra da su naši klubovi malo dobili igrajući to natjecanje. – Ne pratim ABA ligu jer je odavno prestala biti zanimljiva. To se pretvorilo u natjecanje par klubova koji dovode more stranaca i pobjeđuje tko ima više novca. Ničija košarka nema koristi od ove ABA lige, što se vidi i po rezultatima u kvalifikacijama. Svi se bore – rekao je nedavno Rađa.

Foto: Hina