VIDEO: Hrvatska ima novu atletsku zvijezdu: Mladi Varaždinac srušio svjetski rekord pa osvojio zlato

VIDEO: Hrvatska ima novu atletsku zvijezdu: Mladi Varaždinac srušio svjetski rekord pa osvojio zlato

Nakon što je mlada Jana Koščak oduševila naciju te se okitila naslovom svjetske juniorske prvakinje u sedmoboju, Hrvatska je sinoć dobila još jednog prvaka u Limi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Mirjana Hrga: Ja sam ona koja se otvoreno protivi najezdi imigranata u Europu. To je namontirana ludost

Naime, Roko Farkaš je skokom od 8.15 metara u kvalifikacijama srušio hrvatski juniorksi rekord star 38 godina, da bi potom u finalu otišao još dalje, na 8.17 metara i tako uzeo zlatnu medalju u skoku u dalj.

Bila je to velika borba između Roka i srpskog skakača Luke Boškovića. Srbin je bio vodeći nakon uvodne tri serije, ali je potom u četvrtoj Roko izveo nešto čudesno i zasjeo na tron, javlja Jutarnji list.

Roko je tako donio Hrvatskoj treću medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Limi te deveto zlato u povijesti tog natjecanja.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Počivali u miru: Ukop mladog para iz Međimurja koji se utopio u Rami

‘Još uvijek sam u šoku, nisam svjestan što sam napravio, ali treba sad ostati smiren i hladne glave te se odmoriti za finale koje je sutra navečer. Jako sam sretan zbog ovog rezultata jer mislim da nitko nije očekivao ovako dalek skok. Trener i ja smo mislili da će skokovi biti na 7.80 ili 7.90 metara, ali ovo definitivno nismo očekivali’, kazao je Roko, a potom otkrio koga je prvo nazvao nakon uspjeha:

‘Prvo sam naravno zvao obitelj. Cijela obitelj je doma pratila natjecanje i njima veliko hvala za podršku”, rekao je Roko Farkaš nakon rušenja svjetskog rekorda i prije nastupa ufinalu i osvajanja zlatne medalje.

Foto: Screenshot