Vučićev gradonačelnik Beograda, koji podiže spomenik Draži, prostački vrijeđao crnogorske suce na utakmici protiv splitskog Jadrana

Vučićev gradonačelnik Beograda, koji podiže spomenik Draži, prostački vrijeđao crnogorske suce na utakmici protiv splitskog Jadrana

U susretu vaterpolske regionalne lige igrači Novog Beograda bili su bolji od splitskog Jadrana nakon izvođenja peteraca (18-17). Ipak, ovaj dvoboj ostao je u sjeni divljačkih ispada beogradskog gradonačelnika Aleksandra Šapića. Inače, bivši srpski vaterpolist, sada član Vučićeve stranke bijesno je napao suce, Crnogorce Stanka Ivanovskog i Veselina Miškovića, pišu srpski mediji, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Situacija se dogodila krajem susreta, kada je Šapić prišao zapisničkom stolu i počeo vrijeđati suce. Crnogorskim sucima je “u pomoć” došao delegat Dragan Rajević, koji je detaljno opisao cijeli incident u svom izvješću: “Je*em vam mater. Pi*ka vam materina. Nećete više suditi u Beogradu. Sudite li tako u Hrvatskoj? Nećete vi je*ati moj klub, kao i bezbroj uvreda koje nisu primjerene normalnim ljudima, koje su vulgarne i ponižavajuće za bilo koje normalno ljudsko biće”, opisao je Rajević incident, pa dodao:

“Smatrao sam, iako je isti gledalac, a poziva se da je njegov klub, da po vaterpolo pravilima može biti udaljen zbog neprimjerenog ponašanja na sljedećim utakmicama gdje je domaćin tim iz Novog Beograda – napisao je delegat Rajević napominjući “da ovakvo ponašanje Šapića može biti uvod u, ne daj Bože, neke teže fizičke incidente pogubne za sport.”

Srpski mediji navode da tu nije bio kraj incidenta, Šapić je kasnije došao i do vrata sudačke svlačionice i tamo nastavio vrijeđati suce. Delegat je sucima savjetovao da podnesu disciplinsku prijavu protiv gradonačelnika Beograda, ali su oni to odbili napraviti.