Vučićev prijatelj napao legendarnog Radu Bogdanovića: Neka on ide u Sarajevo i neka tamo servira te priče

Vučićev prijatelj napao legendarnog Radu Bogdanovića: Neka on ide u Sarajevo i neka tamo servira te priče

Bivši nogometaš Željezničara i bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore Rade Bogdanović trenutno radi kao stručni komentator Europskog prvenstva na Radio-televiziji Srbije. Bivši nogometaš Želje poznat je po tome da smije naglas reći što drugi misle, a to se ne sviđa svima. Zbog toga se našao na meti pojedinih kolega iz Srbije.
Jedan od njih je sportski novinar Dejan Anđus, koji se hvali da je dugogodišnji prijatelj srpskog predsjednika Aleksandra Vučića i vrlo često njegovog trbuhozborca kada je riječ škakljivim pitanjima. Anđus često ističe da su on i Vučić svojedobno zajedno išli na utakmice Crvene Zvezde.

“Slušao sam tu kritiku. Općenito ta sarajevska škola, moram vam reći da ih ne volim ovdje u Beogradu. Ni ti sarajevski nogometaši, ni ti sarajevski muzičari. I da glume Sarajevo u Beogradu. Ne padam na te trikove, odrastao sam u centru ovog grada, ti igrači Želje i navijači Sarajeva ne trebaju brinuti o tome u mom rodnom gradu, gdje navijamo za reprezentaciju Srbije, nekad za reprezentacija Jugoslavije i za prijestolničke klubove od kada smo se rodili”, rekao je frustrirani novinar.

Dodao je i da je “to jedna manipulacija koja se previše dopušta”.
“I oni bi trebali ići u Sarajevo i tamo, na sarajevskoj televiziji, servirati te priče, a sramota je da rade u Beogradu. I onda se tako obrušio na jednog igrača i onda se o tome priča. Taj lik mi jako smeta”. .od svih prvenstava svojim pričama i anegdotama taj Rade Bogdanović.
A onda nasumce odabere jednog igrača. Zašto bi meni bio problem pronaći nekoga… Prvo, ja sam netko tko sve zna, a družim se i s nogometnim menadžerima. Manje-više znam o svakom od tih igrača, znam mu kretanje, roditelje, kako je mijenjao trenere…”, rekao je Anđus.

Vučićev prijatelj Dejan Anđus

Snimka Anđusove priče obišla je društvene mreže, a ispod videa redaju se komentari Bogdanovićevih obožavatelja.

“Služba radi, poslali su ga da kaže”, “Rade je car”, “Samo naprijed Rade”, “evo ti sendvič Naušnica” samo su neke od njih.

Podsjetimo, nogometaši Srbije su prije nekoliko dana remizirali sa Slovenijom 1:1 u drugom kolu Europskog prvenstva, a poraza su se spasili tek u posljednjim sekundama utakmice.
Kao i uvijek, zanimljiv komentar utakmice dao je Rade Bogdanović, nekadašnji nogometaš Željezničara koji je angažiran kao stručni komentator za RTS-a, prenosi klix.ba.

Bogdanović je kritizirao presporu igru Srbije, a istakao je da se ekipi Dragana Stojkovića Piksija crno piše ako budu na isti način igrali i protiv Danske.

“Gledajući prvih 45 minuta, jako je to loše sa strane Srbije, da se ne zavaravamo, ovaj posljednji gol, hvala Bogu pao je na kraju iz prekida. Sve opasno što je došlo, došlo je iz prekida. Samo po sebi je opasno kada lopta dolazi u peterac, ali smo na momente loše izgledali, imali smo sreće da postignemo gol. Kao što je Aca (komentator Aleksandar Stojanović op.a.) rekao, ako budemo ovako igrali s Dancima, crno nam se piše”, rekao je Bogdanović.

Potom se osvrnuo na igru Milinković-Savića, jedne od glavnih zvijezda Srbija, koji je priliku za igru dobio s klupe, a upravo je on glavni krivac za primljeni gol Srbije.

“Ja sam tog Milinkovića Savića izvrijeđao da nitko nije čuo od TV gledalaca kod prvog gola. Čuj čovjek tek ušao, a trči kao baba za desnim bekom kad smo primili gol. Ne možemo da pričamo o izmjenama izvanserijskim. Slovenci su se vratili, ovaj trener nije imao sreće, ali je to bio doktorski rad, kako želi da mu ekipa igra, kad zna da odabere, kad zna način na koji želi da igra. Nije imao sreće, na našu sreću”, dodao je uvijek objektivni Rade Bogdanović.