Sramotna presuda Županijskog suda u Rijeci: Index kriv zbog naslova “Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”

Sramotna presuda Županijskog suda u Rijeci: Index kriv zbog naslova “Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”

Županijski sud u Rijeci osudio je portal Index  zbog toga što je  objavio  izvještaj  s prosvjeda na kojemu su riječke udruge za borbu protiv korupcije teško optužile Slavka Linića da je neformalni šef  koruptivne hobotnice u Rijeci. Zanimljivo je da je Index samo prenio izvještaj novinske agencije Hina pod naslovom   “Policija u Rijeci uklonila transparent ‘Don Linić i njegovi poslušni egzekutori'”.

 

Hina je 22. studenog 2013. godine objavila da je  riječki Pokret otpora – Riječani protiv korupcije izvjesio na pročelje zgrade u Ulici Ante Starčevića u Rijeci golem transparent s fotografijama deset osoba koje su prozvali za korupciju uz natpis “Don Linić i njegovi poslušni egzekutori”. Navedenu vijest s agencije HINA prenijela je većina hrvatskih medija. No, Linić je tužbu podigao samo protiv Indexa te tražio 50 tisuća kuna zbog povrede časti i ugleda. Također, tražio je od Indexa da ukloni članak jer je “članak izvor opasnosti od kojega mu prijeti pričinjavanje daljnje neimovinske štete povredom prava osobnosti”.

“Članak ne sadrži komentar, vrijednosni sud, niti osudu, niti podršku te u njemu nema mišljenja autora članka o tužitelju”, stajalo u prvostupanjskoj presudi Općinskog suda u Rijeci, koji je odbacio Linićevu tužbu protiv Indexa. No Županijski sud presudio je suprotno, piše N1.

 

Facebook Comments