Srpski Blic objavio veliki tekst o “misterioznoj Kim Ann Škoro”: Zašto je zamagljeno lice Ruže Tomašić

Srpski Blic objavio veliki tekst o “misterioznoj Kim Ann Škoro”: Zašto je zamagljeno lice Ruže Tomašić

Utjecajni srpski dnevnik Blic objavio je  veliki tekst o Kim Ann Škoro koju predstavljaju kao moguću  prvu damu Hrvatske.  Korektno su navedeni  biografski  podaci o  Škorinoj supruzi, a u tekstu se problematizira  i njezino srpsko podrijetlo.

” Kim Ann Škoro (rođena Luzaich) je zbog svog supruga prije tri desetljeća ostavila svoj dotadašnji život u Americi i  odvjetničku karijeru kako bi se posvetila obitelji. U braku su dobili kći Ivanu i sina Mateja, a Škoro je svih ovih godina suprugu čuvao od očiju javnosti, čak i na vrhuncu svoje glazbene karijere”, piše Blic dodajući da se Kim do sada  nije oglašavala po pitanju glazbenih uspjeha ili političkog aktivizma svog supruga. Dodaje i to da njezina nacionalnost u posljednjih  nekoliko mjeseci bila povod za razne spekulacije u hrvatskim medijima.

Blic je zamaglio lice europarlamentarki Ruži Tomašić

“Kako je njen suprug poznat po nacionalističkim stavovima i pjesmama, kao i bliskom prijateljstvu i kumstvu s Markom Perkovićem Thompsonom, hrvatskoj javnosti je bila problematična činjenica da njegova supruga ima srpsko podrijetlo s očeve strane, dok je pojedinima jednostavno smetala ideja da bi za prvu damu mogli  dobiti “Srpkinju”. Tim povodom je Kim prekinula 30-godišnje šutnju i u velikom intervjuu za “Jutarnji list” objasnila sve o svom podrijetlu i vjeri, ali i zašto takva pitanja smatra nepristojnim”, piše  Blic.

“Kim Ann Škoro rođena je 1964. godine u radničkoj porodici hrvatskih emigranata. Njena porodica je već tada imala ugostiteljski objekt, Emil’s restoran koji se uz posluživanje hrane bavio i keteringom. Sam restoran nazvan je po njenom ocu Emilu Luzaichu koji je rođen u Americi.

Emilova majka bila je Hrvatica, a otac Srbin iz Hrvatske pravoslavne vjeroispovijesti. Kada je preminuo 2009. godine, ukopan  je u crkvi Svetog Nikole, srpskoj pravoslavnoj crkvi nedaleko od rodnog Pittsburga”, piše Blic  pa potanko donosi detalje o tome kako se Škoro upoznao sa svojom suprugom.

Hrvatska bratska zajednica organizirala je 1989. godine u Pittsburghu  piknik, a zvijezde večeri bili su tamburaši s kojima je svirao i pjevao Škoro. On je tada bio na turneji i često nastupao po zabavama emigrantskih zajednica, a ona je završavala pravni fakultet.

– Da, koliko god to vama zvučalo patetično, to je bila ljubav na prvi pogled. On je za mene bio najljepši dečko ikad. A koliko sam čula s njegove strane, tako je bilo njegovo mišljenje o meni –  prenosi Blic izjavu Škorine supruge.

Iste godine su se vjenčali i neko vrijeme  su zajedno živjeli u SAD gdje je Kim gradila odvjetničku  karijeru. Nekoliko godina kasnije su se vratili u Hrvatsku, gdje se Škoro nastavio baviti glazbom, a Kim se daleko od očiju javnosti posvetila odgajanju djece.

Za tri desetljeća  par je svega nekoliko puta viđen zajedno na javnim događajima, ali se Škoro u nekim svojim intervjuima dotakao njihovog odnosa i otkrio da su se čak tri puta vjenčali.

– S mojom Kim sam se prvo vjenčao u Hrvatskoj kod matičara, pa u crkvi. Treće vjenčanje smo imali u Americi za njenu obitelj i rodbinu –  prenosi  Blic  Škorinu izjavu.

Blic piše i  o  izjavi  Kolindine frizerke.

“Nakon što je prije nekoliko dana  izašao intervju u “Jutarnjem listu” u kome je Kim progovorila o svom braku i podrijetlu,  na svom Fecebooku reagirala je frizerka aktualne hrvatske predsjednice  Kolinde Grabar Kitarović koja je bila zgrožena time što potencijalna prva dama ima  “srpska krvna zrnca i vjenčali se u pravoslavnoj crkvi  iako  u razgovoru nije navedeno u kojim crkvama su obavljena vjenčanja”, piše Blic.

 

 

Facebook Comments