Suverenisti ponovno u proceduru šalju zakon o lustraciji: “Slučaj Perković dokazuje da Hrvatska nije pravna država”

Suverenisti ponovno u proceduru šalju zakon o lustraciji: “Slučaj Perković dokazuje da Hrvatska nije pravna država”

Hrvatski suverenisti izdali su priopćenje u povodu dolaska Josipa Perkovića na odsluženje kazne doživotnog zatvora u Zagreb za ubojstvo hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića. Tvrde da je činjenica da je osuđen u Njemačkoj a ne u Hrvatskoj dokaz da hrvatskoj ne postoji vladavina prava.

“Hrvatski suverenisti utvrđuju da ova presuda predstavlja upozorenje, a i poticaj Hrvatskoj da nije kasno za donošenje navedenog zakona dapače dokazuje da je žurno potrebno donijeti zakon temeljem kojega bi bilo moguće otkriti još više pojedinačnih slučajeva kršenja ljudskih prava, a u navedenom i sličnim slučajevima i kaznenih djela koja ne zastarijevaju za progon.”

Obavještavaju javnost da ponovno u proceduru šalju “zakon o otkrivanju informacija”. Pojam “lustracija” naime, smatraju isuviše ispolitiziranim.

Slijedom navedenoga ponovno obavještavamo hrvatsku javnost i ističemo da su dana 21. rujna 2018. godine Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata RH Grada Zagreba i Zagrebačke županije i Udruga obitelji umrlih branitelja iz Domovinskog rata RH, članice Pokreta Hrvatski suverenisti, aktualnoj Vladi, Saboru i predsjednici Republike Hrvatske podnijele Inicijativu za donošenje Zakona o razotkrivanju informacija na koju do sada nisu dobile odgovor niti nakon upućene požurnice i nekoliko službenih priopćenja. Stoga pozivamo Vladu RH da prihvati našu Inicijativu te da uputi u žurni postupak Zakon o razotkrivanju informacija radi zaštite interesa Hrvatske države i naroda od unutarnjih i vanjskih neprijatelja.

Hrvatski suverenisti poručuju da za istinu nikada nije kasno” stoji u priopćenju koje je potpisao Marko Milanović Litre iz HKS-a kao glasnogovornik Suverenista.

Foto: Denis Cerić/Hina

Facebook Comments