Suverenistički udar na Kolindu: Skrenula je ulijevo, plesala je kako je htio Andrej Plenković

Suverenistički udar na Kolindu: Skrenula  je ulijevo, plesala je kako je htio Andrej Plenković

Hrvatski suverenisti podržavaju Miroslava Škoru za predsjednika Republike, objavili su HRAST-ov Hrvoje Zekanović, Draženko Kožul iz HKS-a, koordinator građanske inicijative Hrvatski bedem general Željko Sačić, koordinatorica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović.

“Obavili smo nekoliko razgovora s Miroslavom Škorom i dogovorili podršku Suverenista. Razgovarali smo s njim o programskim i političkim načelima, kao i o njegovim osobnim načelima, prenosi N1.

“Na sva je naša pitanja odgovorio pozitivno, odnosno pokazalo se da je njegov svjetonazor komplementaran s onim što predstavljaju Suverenisti. Našu podršku ima i mi smo mu na raspolaganju. Ovom prilikom pozivam i druge opcije koje se slažu s njegovim programom da ga podrže.”

Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatske konzervativne stranke rekao je da su povukli podršku aktualnoj predsjednici Kolindi Grabar-Kitarovič jer je i “ona okrenula leđa hrvatskim biračima i onima koji su joj dali potporu jer je u godinu i pol skrenula ulijevo.

“Plesala je kako je Andrej Plenković htio počevši od posjeta Aleksandra Vučića. Nije pokrenuto pitanje nestalih i granica, a ona je napravila kardinalnu grešku jer je udovice branitelja iz Domovinskog rata prozvala marginalnom skupinom, nije imala stav oko Istanbulske konvencije”, naglasio je Pavliček.

Draženko Kožul iz HKS-a vidi kandidaturu Miroslava Škore kao nastavak “hrvatskog zajedništva” koji su pokrenuli Suverenisti na europarlamentarnim izborima.

General Željko Sačić vjeruje da će se Škoro boriti za braniteljska prava. “U njemu vidimo sve što hrvatski branitelji nisu ostvarili, sve one programe, želje, planove koje nismo ostvarili od smrti predsjednika Franje Tuđmana, jer sve što smo imali nakon toga uključujući i gospođu Grabar Kitarović je razočaralo taj istinski braniteljski korpus”.

“Neovisni, odnosno neumreženi hrvatski branitelji koji ne podliježemo stranačkim stegama s radošću ga iščekujemo” dodao je general Sačić.

“Siguran sam da će on ući u drugi krug, da ćemo prvi put imati predsjednika koji je nezavisni kandidat. Miroslava Škoru je narod pozvao, on se odazvao, mi smo za zajedništvo i zato ga podržavamo”, rekao je Hrvoje Zekanović.

“Škori vjerujemo i sigurni smo da neće razočarati”. Sadašnja predsjednica ih je razočarala, kazao je Zekanović.
Nije želio nagađati koga vidi kao protukandidata Škori u drugom krugu.

“Zalažemo se za jačanje funkcije predsjednika. Nama ne treba predsjednik koji će se naslikavati po Hrvatskoj, već predsjednik koji će slušati narod i biti mu na dispoziciji”, rekao je Zekanović.

Koordinatorica građanske inicijative Istina o Istanbulskoj Kristina Pavlović rekla je da se iz njegovih izjava može iščitati da će prema građanskim referendumima imati pozitivniji pristup od onih koji su do sada bili na vlasti.

Kandidaturu Miroslava Škoru naknadno je putem videa podržala i Ruža Tomašić, zastupnica u Europskom parlamentu HKS-a. Rekla je da je on čovjek “kojemu su temelji bogoljublje, domoljublje i čovjekoljublje.”

“Meni kao eurozastupnici je iznimno drago da Škoro želi Europu suverenih država članica”, istaknula je Ruža Tomašić.

Foto: Dario Grzelj/Hina

Facebook Comments