Veliki uspjeh: Vlasnica PBZ-a prva strana banka koja nudi usluge upravljanja imovinom u Kini

Veliki uspjeh: Vlasnica PBZ-a prva strana banka koja nudi usluge upravljanja imovinom u Kini

Intesa Sanpaolo dobila je od lokalnih tijela dozvolu za distribuciju udjela u fondovima, čime je postala prva strana banka koja će pružati usluge upravljanja imovinom u Kini putem vlastitog supsidijara u 100%-tnom vlasništvu pod imenom YI TSAI (“Talijanski talent”), koji čini dio Sektora za inozemne banke supsidijare Grupe.
YI TSAI, osnovan 2016. godine, sada može početi djelovati u punom opsegu nakon završetka pilot projekta u gradu Quingdao, pilot zoni za razvoj aktivnosti upravljanja imovinom u Kini. U ožujku je Intesa Sanpaolo potpisala s Općinom Quingdao važni Memorandum razumijevanja za razvoj pilot zone u nazočnosti predsjednika Xia Jinpinga i talijanskog premijera Giuseppea Contija, prilikom državne posjete kineskog predsjednika Italiji. Početak rada YI TSAI-ja predstavlja prvi korak u provedbi spomenutog partnerstva. Svečanost rezanja vrpce održat će se u jutarnjim satima 12. prosinca u Quingdaou, a prisustvovat će najvažnija lokalna tijela i Antonello Piancastelli, rukovoditelj YI TSAI-ja, koji će predstavljati Grupu Intesa Sanpaolo.

YI TSAI je supsidijar u 100%-tnom vlasništvu Intese Sanpaolo koji predstavlja temelj strategije Grupe kojom je predviđena ponuda financijskih proizvoda klijentima sa znatnom imovinom u Narodnoj Republici Kini uz postupno širenje u druge provincije. YI TSAI će u skladu s dobivenom dozvolom distribuirati udjele u fondovima s javnom ponudom i fondovima s privatnom ponudom koji su pažljivo odabrani iz ponude proizvoda Penghue (povezano društvo Eurizon Capitala Intese Sanpaolo) i najboljih društava za upravljanje imovinom u Kini. Distribuciju udjela vršit će mreža financijskih savjetnika YI TSAI-ja, koja je strukturirana te se njome upravlja u skladu s najboljim praksama Intese Sanpaolo, stoji  u priopćenju  Privredne banke Zagreb koja je članica Grupu Intesa Sanpaolo.

Paola Angeletti, rukovoditelj Sektora za inozemne banke supsidijare, primila je spomenutu nagradu naglasivši da razvoj aktivnosti upravljanja imovinom u Kini zauzima značajno mjesto u Poslovnom planu Grupe za 2018.-2021.

Carlo Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo, komentirao je: “Ponosni smo što smo prva strana banka koja je dobila priliku razviti posao upravljanja imovinom u Kini zahvaljujući ishođenju dozvole za distribuciju udjela u fondovima. Nakon pokretanja poslovanja u pilot zoni Quingdao, fokusirat ćemo se na širenje u druge provincije Narodne Republike Kine putem posebnih poslovnica kao i na razvoj atraktivne ponude proizvoda za kinesko tržište uz podršku najboljih partnera. Naš cilj je ponuditi klijentima sa znatnom imovinom puni raspon savjetodavnih usluga usmjerenih na dugoročno upravljanje imovinom i financijsko planiranje, oslanjajući se na našu stručnost i reputaciju koje su prepoznale vodeće međunarodne financijske institucije. S YI TSAI-jem smo napravili važan korak naprijed u međunarodnom razvoju poslovanja u segmentu upravljanja imovinom Intese Sanpaolo”.

Na slici: Carlo-Messina, glavni izvršni direktor Intese Sanpaolo

Foto: Intesa Sanpaolo/Promo