Trump ne priznaje poraz: Za Bidena su glasali i mrtvi ljudi

Trump ne priznaje poraz: Za Bidena su glasali i mrtvi ljudi

Objavljena je izjava predsjednika Donalda Trumpa o izbornom rezultatu, javlja N1.

“Svi znamo zašto Joe Biden žuri da se lažno predstavi kao pobjednik i zašto mu se njegovi medijski saveznici toliko trude pomoći: Ne žele da se istina razotkrije. Jednostavna je činjenica da ovi izbori još uvijek nisu gotovi. Joe Biden nije potvrđen kao pobjednik niti jedne države, a kamoli bilo koje od vrlo osporavanih država koje su upućene na obvezno prebrojavanje glasova, ili država u kojima naša kampanja ima valjane i legitimne pravne izazove koji bi mogli odrediti krajnjeg pobjednika. Na primjer, u Pensilvaniji, našim pravnim promatračima nije bio dopušten smislen pristup za praćenje procesa brojanja glasova. Zakonski glasovi odlučuju tko je predsjednik, a ne mediji.

Od ponedjeljka će naša kampanja započeti procesuiranje našeg slučaja na sudu kako bi se osiguralo da se u potpunosti poštuju izborni zakoni i izabere zakoniti pobjednik. Američki narod ima pravo na poštene izbore: To znači prebrojavanje svih legalnih glasačkih listića, a ne prebrojavanje ilegalnih glasačkih listića. To je jedini način da se javnosti osigura puno povjerenje u naše izbore. I dalje je šokantno da se Bidenova kampanja odbija složiti s ovim osnovnim načelom i želi da se prebrojavaju glasački listići čak i ako su prevarljivi, lažirani ili ih su u pitanju glasovi onih koji nemaju preduvjet za glasanje, ili su u pitanju glasovi mrtvih ljudi. Samo bi stranka koja se bavi nezakonitim postupcima protuzakonito držala promatrače izvan sobe za brojanje – a zatim bi se borila na sudu da im zabrani pristup.

Dakle, što Biden skriva? Neću se odmarati dok američki narod ne dobije pošteno prebrojavanje glasova koje zaslužuje i koje demokracija zahtijeva. ”

Izjava je izdana dok je Trump igrao golf u svom klubu u Virginiji.

Foto: Jjim Lo Scalzo/EPA/Hina