Alternativa za Njemačku (AFD) kritizira vladajuću “semafor koaliciju”: Njemačka će se sama uništiti ako ne ukinemo ovo woke i hipi ludilo

Alternativa za Njemačku (AFD) kritizira vladajuću “semafor koaliciju”: Njemačka će se sama uništiti ako ne ukinemo ovo woke i hipi ludilo

Desno-populistička Alternativa za Njemačku (AfD) od početka prošle godine bilježi snažan porast broja članova, rekao je dopredsjednik stranke Tino Chrupalla na stranačkoj konvenciji AfD-a u subotu u Essenu.

– Broj članova AfD-a je porastao za 60 posto od početka prošle godine i sada iznosi 46.880, rekao je Tino Chrupalla pred oko 600 poslanika na godišnjoj stranačkoj konvenciji AfD-a koja se održava u zapadnonjemačkom Essenu.
On je rekao kako je u tom razdoblju 20.000 građana postalo članovima AfD-a.

Ovo je nevjerojatan podatak ako se u obzir uzmu pritisci koje morate izdržati kao član AfD-a, rekao je Chrupalla koji je, zajedno s Alice Weidel, u subotu ponovno izabran na mjesto predsjednika stranke.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Stručnjakinja uvjerena: Jedna žena se može nositi s Milanovićem. Ona je jaka intelektualno i komunikacijski

Velike “narodne” stranke Kršćansko-demokratska unija (CDU) i Socijaldemokratska stranka Njemačke (SPD) broje svaka po oko 350.000 članova Stranka Zeleni prema posljednjim podacima broji oko 70 tisuća članova.

Weidel i Chrupalla su ukazali na uspjehe na posljednjim izborima za Europski parlament kada je AfD postao druga po snazi politička snaga u zemlji i pozvali AfD da ove uspjehe ponovi i na izborima za parlamente u tri istočnonjemačke savezne pokrajine u rujnu.

Weidel je oštro kritizirala rad koalicijske vlade Olafa Scholza u kojoj koaliraju socijaldemokrati, zeleni i liberali.

– Njemačka će se sama uništiti ako mi ne preuzmemo kormilo i ne ukinemo ovo woke i hipi ludilo, rekla je Weidel.

Početak dvodnevnog kongresa je kasnio zbog brojnih prosvjeda u Essenu.

Nekoliko tisuća prosvjednika pokušalo je spriječiti dolazak AfD-ovih kandidata do dvorane u kojoj se kongres održava.

Foto: Hina