Analitičari tvrde: Znamo kada će Putin ponuditi prekid vatre

Analitičari tvrde: Znamo kada će Putin ponuditi prekid vatre

“Budući da je regija Lugansk pod ruskom kontrolom, predsjednik Vladimir Putin sada bi se mogao usredotočiti na zauzimanje cijele regije Donbas u istočnoj Ukrajini prije nego što ponudi prekid vatre”, rekao je analitičar obrambene politike za CNBC-ovu emisiju “Capital Connection” u utorak, javlja N1.

“Putin može ponuditi potencijal za prekid vatre samo kako dobio priliku da utvrdi dobitke koje je do sada uspio ostvariti”, izjavio je Victor Abramowicz, ravnatelj tvrtke Ostoya Consulting, koja savjetuje tvrtke u obrambenoj industriji, piše CNBC.

Putin je u ponedjeljak čestitao svojim vojnicima na “oslobađanju” pokrajine Luhansk nakon nekoliko tjedana krvavih borbi koje su uzele danak i na ruskoj i na ukrajinskoj strani. Veliki dio infrastrukture tog područja, uključujući stambene zgrade, sravnjen je sa zemljom. Zabilježeni su brojni smrtni slučajevi.

Ruske snage sada su usredotočene na zauzimanje susjedne regije Donjecka u Donbasu, a pokrajina se u nedjelju našla pod jakim granatiranjem, priopćili su lokalni dužnosnici.

Foto: Hina