Biden se ponovno osramotio: Ponosan sam što sam crnkinja

Biden se ponovno osramotio: Ponosan sam što sam crnkinja

Američki predsjednik Joe Biden pokušao se vratiti u život radijskim intervjuom i učvrstiti svoju poziciju u kampanji, piše New York Times, no umjesto toga opet je zamuckivao, borio se naći fraze i riječi, a u jednom je trenutku izjavio i da je “ponosan što je prva crna žena koja je služila s crnim predsjednikom”.

Intervju je, navodi New York Times, dao afroameričkoj radijskoj TV postaji u Philadelphiji, a pritom se hvalio i imenovanjem prve crne žene u Vrhovni sud te odabirom prve crne žene za potpredsjednicu SAD-a.

No, čini se da je pritom opet pobrkao lončiće. Kako navodi New York Times, predsjednik Biden griješio je više puta. Pogriješio je i tvrdeći da je prvi predsjednik iz Delawarea, zaboravljajući Johna F. Kennedyja.

Svi Bidenovi nastupi bit će sada pod intenzivnim nadzorom, a njegovi pokušaji da uvjeri američki narod, stranku i donatore, da je mentalno sposoban voditi kampanju pred jedne od najvažnijih predsjedničkih izbora u američkoj povijesti, zasad se ne čine naročito uspješni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: OTKRIVENE PLAĆE IZBORNIKA: Dalić inkasira 1,5 milijuna eura godišnje, Piksi tek nešto manje, a pravi siromah je Slovenac Kek

Podsjetimo, prije nekoliko dana je Donald Trump ustvrdio da njegov suparnik u utrci za predsjednika SAD-a Joe Biden odustaje od predsjedničke utrke nakon lošeg nastupa u prošlotjednoj debati na CNN-u.

“On odustaje od utrke, a to znači da imamo Kamalu“, rekao je Trump, referirajući se na Kamalu Harris.

“Ona je tako jadna, tako je je**no loša. Možete li zamisliti da imate posla s Putinom, predsjednikom Kine – koji je žestoka osoba, on je žestok čovjek, vrlo čvrst tip. Upravo su objavili da on (Biden) vjerojatno odustaje”, dodao je Trump, a prenosi SkyNews.

Nije poznato na čemu se temelje Trumpove izjave budući da je Biden poručio da ostaje do kraja u utrci.

Ipak, odluči li odustati, Sky navodi da bi Kamala Harris vjerojatno bila kandidatkinja – dok se guverneri Kalifornije Gavin Newsom i guvernerica Michigana Gretchen Whitmer također navode kao moguće opcije.

Foto: Hina