Bill Gates ponovno jaše: Postoji rizik da bi se mogla stvoriti još opasnija i fatalnija varijanta virusa

Bill Gates ponovno jaše: Postoji rizik da bi se mogla stvoriti još opasnija i fatalnija varijanta virusa

Microsoftov milijarder Bill Gates upozorio je da postoji ‘iznad pet posto’ rizika da svijet još nije vidio najgore od pandemije Covida.

Tehnološki mogul i filantrop rekao je da ne želi zvučati turobno’, ali je upozorio da postoji rizik da bi se mogla stvoriti ‘još opasnija i fatalnija’ varijanta.

Rekao je da je rizik da se to dogodi “mnogo iznad pet posto” i da bi to značilo da svijet tek treba vidjeti najgore od pandemije, piše Daily Mail.

Bill Gates je progovorio i o svom razvodu.

“Nisam vjerovala u taj odnos, nisam vjerovala da možemo dalje”, rekla je Melinda za CBS u ožujku ove godine. On je netom prije razvoda optužen da se družio s financijerom i seksualnim prijestupnikom, pokojnim Jeffreyjem Epsteinom. Čovjekom kojeg je Melinda nazvala ‘personifikacijom zla’, a kružile su i glasine da joj suprug nije bio vjeran. Gates je preko noći skliznuo od sveca do grešnika.

Sada je i on odlučio iznijeti privatne detalje njihovog braka, razvoda i odnosa nakon svega, javlja Jutarnji list.

“Bilo je prilično dramatično”, komentirao je posljednje dvije godine pandemije Bill Gates u intervjuu za The Sunday Times. Brak mu se raspao, umro mu je otac i pokušavao je spasiti svijet od koronavirusa, za što je prozvan neprijateljem broj 1 od strane antivaksera. Njemu je pak, kaže, najteže bilo što su djeca otišla iz kuće. Najmlađa kći je isto otišla na fakultet, a uvijek je imala puno prijatelja koje je dovodila kući.

“Svaki brak, kako djeca odu iz kuće, proći će kroz tranziciju. Moj je, nažalost, prošao kroz ovu tranziciju zvanu razvod. Ali s moje točke gledišta to je bio sjajan brak. Ne bih ga mijenjao. Ne bih se odlučio oženiti za nekog drugog”, iskreno kaže Gates.

Diplomirana ekonomistica i bivša zaposlenica Microsofta zadirkivala bi svog supruga kad bi zvučao previše pompozno i ​​držala ga prizemljenim i normalnim. “On obavlja poslove, vodi djecu u školu i šeta pse”, govorila je. Kad se nakon sedam godina veze nisu mogli odlučiti hoće li se vjenčati, on je na bijelu ploču nacrtao prednosti i nedostatke.

Melinda je u njihovoj vezi bila puno emotivnija iako je tvrdila da je i Bill privatno ‘nježna, srdačna, znatiželjna osoba’. Meditirali su skupa. Ne prekriženih nogu već na stolicama jedan do drugoga.

Golema obiteljska kuća Gatesovih u Seattleu odjednom je prazna. “Imam ovu lijepu kuću koja je pogodna za velike rasprave. Ali većinu vremena čini se prevelikom. Ja sam samo mala osoba”, kaže Gates.

Vila Xanadu 2.0 ima 18 kupaonica, plažu ispunjenu pijeskom s Kariba i jednu od znanstvenih bilježnica Leonarda da Vincija. Gatesovi su tamo proveli početne mjesece pandemije sa svojom djecom. Phoebe ga je čak uvjerila da objavi TikTok video u kojem oboje plešu uz Harryja Stylesa. “Moja najstarija je na medicinskom fakultetu tako da imamo raznih zabavnih stvari za razgovor. Srednje dijete studira međunarodne odnose tako da vodimo beskrajne razgovore, a najmlađa zna sve o aktualnim pjesmama, ljudima i web stranicama. To je super. Nedostaju mi ​​nered i buka. Ne radim previše kućanskih poslova, ali u normalnim danima uvijek sam prao suđe jer sam u tome bio dobar, a netko od djece bi mi pomagao”.

Melinda je priznala da se tek počela oporavljati od razvoda. Gates kaže da nije ‘vidljivo emotivan’. “Možda jesam negdje duboko u sebi.”

Foto: Hina