Bivši ruski premijer koji je sanjao da Rusija postane članica NATO-a. “Ako Putin pobijedi, možemo očekivati daljnu agresiju”

Bivši ruski premijer koji je sanjao da Rusija postane članica NATO-a. “Ako Putin pobijedi, možemo očekivati daljnu agresiju”

Mihail Kasjanov ruski je političar koji je obnašao dužnost premijera u razdoblju od 2000. do 2004. godine.

Kasjanov je za CNN govorio o tome kako je za vrijeme svog mandata kao premijer, pod ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, želio da Rusija postane punopravna članica NATO saveza.

Istaknuo je da je Putin izmislio objašnjenja da je NATO prijetnja za Rusku Federaciju, prenosi N1.

“Ako se vratimo 20 godina u prošlost, kada sam ja bio premijer, a on imao prvi predsjednički mandat, vidimo da je Rusija tada imala odlične odnose sa SAD-om i NATO-om”, rekao je Kasjanov.

Dodao je da je tada “sanjao da Rusija postane članica NATO saveza” te da sam ruski predsjednik Putin nije isključio takve namjere.

“Odnosi su bili vrlo dobri, sada je drugačija situacija”, rekao je bivši ruski premijer pa se osvrnuo na moguće uključivanje Švedske i Finske u savez.

“Znači, Švedska ili Finska – one nisu neka dodatna prijetnja. NATO nikada nije bio prijetnja Ruskoj Federaciji. To je Putinova izmišljotina”, kazao je bivši ruski premijer.

Je li Putin prijetnja NATO-u?

“Apsolutno, on je sada prijetnja NATO-u. Sada imamo i prvu crtu bojišnice – Ukrajinu. Ako Putin pobijedi, možemo očekivati daljnju agresiju”, poručio je.

Foto: Hina