Davidova majka traži utočište kod biskupa Komarice

Davidova majka traži utočište kod biskupa Komarice

Pripadnici skupine “Pravda za Davida” najavili su kako će za buduća okupljanja zatražiti utočište ispred katoličkih crkava ili džamija u tom gradu ukoliko ih policija Republike Srpske nastavi tjerati dalje od pravoslavnih bogomolja kako je to bio slučaj ranije ovog tjedna, piše Jutarnji list.

-Otići ćemo kod (biskupa)Franje Komarice pitati možemo li se okupiti ispred katoličke crkve. Ako nam ni tamo ne budu dali, ići ćemo pred džamiju. Ovo nije vjerska borba, nije bitna vjera i nacija, kazala je novinarima Suzana Radanović, Davidova majka, nakon što je kao i prethodna tri dana došla pred pravoslavnu sabornu crkvu kako bi tamo zapalila svijeću i pomolila se za svog sina koji je pod nerazjašnjenim okolnostima pronađen mrtav u Banjoj Luci u ožujku prošle godine.

Radanović je potvrdila kako je dobila policijski poziv na saslušanje s obrazloženjem kako je traže zbog sumnje da je obavila “neovlašteno snimanje”.

Taj je poziv dobila nakon što je na društvenim mrežama podijelila snimku navodnog telefonskog razgovora između predsjedatelja Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Karana, pročenika Zavoda za sudsku medicinu RS koji je i obavio prvu obdukciju tijela Davida Dragičevića i pri tom konstatirao kako je mladićeva smrt bila nesretni slučaj.

Facebook Comments