Đoković sa slobode, čekajući odluku prevrtljivog ministra, poručio da želi ostati i nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone

Đoković sa slobode, čekajući odluku prevrtljivog ministra, poručio da želi ostati i nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone

Nakon što je Savezni Federalni okružni sud u Australiji presudio u korist Novaka Đokovića i odbio zahtjev za poništavanje vize, nastavlja se višednevna drama svjetskog broja 1 u Australiji. Konačnu odluku trebao je donijeti ministar, ali australski mediji objavili su da je odluka odgođena. Đoković je danas slobodan čovjek, pišu, ali ministar bi se mogao predomisliti i u narednim danima, javlja N1.

Australski ministar za imigraciju Alex Hawke razmatra hoće li najboljem svjetskom tenisaču Novaku Đokoviću ponovo ukinuti vizu nakon što je savezni sud prethodno poništio tu odluku, izjavio je glasnogovornik ministarstva imigracija.

Novak Đoković oglasio se na društvenim mrežama. Kratko je prokomentirao odluku sudu i rekao da želi ostati i nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone.

“Zahvalan sam što je sudac donio presudu da mi se vrati viza za boravak u Australiji. Usprkos svemu što se događalo prošli tjedan, želim ostati i boriti se na Australian Openu”, poručio je Đoković i dodao:

“Ostajem koncentriran na tenis. Putovao sam ovdje da bih sudjelovao na jednom od najbitnijih turnira u povijesti i definitivno za mene najuspješnijem. Trenutačno toliko mogu napisati i naravno jedno ogromno HVALA svima širom svijeta koji su mi pružali podršku i snagu i ohrabrivali me da ostanem priseban i jak.”

Obitelj Novaka Đokovića zahvalila je u ponedjeljak u Beogradu australskom federalnom sudu na poštenom suđenju i svima koji su u Srbiji, regiji i svijetu stali uz prvog tenisača svijeta “da bi pravda i istina na vidjelo”.

Članovi obitelji novinarima su se obratili na konferenciji za medije. “Mislim da je razlog pravi da proslavimo pobjedu našeg Noleta”, započeo je Srđan Đoković.

Riječ je potom preuzeo Đorđe Đoković, mlađi brat Novaka Đokovića.

“Vrlo smo emotivni. Teško je braniti Novaka, a da tim putem ne uvrijedimo nikoga. Bili smo borci za pravdu i istinu, sve što je u našoj moći smo uradili da ispratimo protokole”, kazao je i zahvalio se sucu Kellyiju koji je presudio u korist Novaka Đokovića.

“Uspješno je završeno i Novak je na slobodi. Otišao je u Australiju da se, prije svega, bavi tenisom. Otišao je s najboljim namjerama. Dobio je medicinsko izuzeće, epilog svega ostalog smo saznali danas. Novak je prije svega sportaš, bavi se tenisom i sve što podrava u životu jest da se bavi svojim idealima”, poručio je i dodao da se Novak uvijek zalagao “za slobodu izbora” te da nikad nije trpio nepravdu.

“Ovo je njegova najveća pobjeda, najveća u njegovoj karijeri, veće od svih pobjeda i grand slamova”, rekla je Đokovićeva majka Dijana.

Novak Đoković večeras će biti slobodan čovjek, javlja novinar Paul Sakkal.

Vlada ga neće deportirati večeras, ali ministar u narednim danima može donijeti drugačiju odluku. Ukoliko se ministar ipak odluči osobnom odlukom deportirati Đokovića, odluka bi mogla biti donesena najranije sutra.

Policija je pratila crni automobil koji je napustio odvjetnički ured kroz masu okupljenih Đokovićevih navijača. Ispraćeni su povicima “Oslobodite Novaka, oslobodite Novaka!” Još uvijek se ne zna je li tenisač bio u automobilu, a nema ni glasa od australske vlade o konačnoj odluci o Đokovićevoj vizi.

Foto: Hina