Dramatična objava Donalda Trumpa: Mi smo na rubu Trećeg svjetskog rata

Dramatična objava Donalda Trumpa: Mi smo na rubu Trećeg svjetskog rata

Iranska misija pri Ujedinjenim narodima priopćila je u ponedjeljak da Teheran nije bio umiješan u napad bespilotnom letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske u sjeveroistočnom Jordanu, blizu sirijske granice.

U priopćenju, koje je objavila državna novinska agencija IRNA, iz misije kažu kako Iran nije imao nikakve veze s napadom na američku bazu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Tragedija u Međimurju: Nema tko nije pokušao dobiti poene na smrti mlade liječnice. “Danas me sramota što sam Međimurec”

Također dodaju kako “postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade”, javlja Jutarnji list.

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a 34 su ranjena, okrivio je skupine koje podupire Iran.

Na napad je reagirao i Donald Trump koji je upozorio da smo ‘na rubu Trećeg svjetskog rata‘ i pritom okrivio Bidena su jer su teroristi koji podržavaju Iran ubili tri američka vojnika u Jordanu.

Bivši predsjednik osudio je ‘slabost i predaju‘ Bidenove administracije dan nakon napada samoubilačke bespilotne letjelice na udaljeni kompleks blizu sirijske granice.

U objavi na platformi Truth Social nakon brutalnih ubojstava ustvrdio je da ne postoji šansa da bi se to ikada dogodilo da je on predsjednik.

‘Ovaj drski napad na Sjedinjene Države još je jedna užasna i tragična posljedica slabosti i predaje Joea Bidena.

Ovaj napad se NIKADA ne bi dogodio da sam ja bio predsjednik, čak nebi bilo ni šanse – baš kao što se napad Hamasa koji podržava Iran nikada ne bi dogodio, rat u Ukrajini se nikada ne bi dogodio, a sada bismo imali mir u cijelom svijetu. Umjesto toga, mi smo na rubu 3. svjetskog rata.‘

Trump je ustvrdio da je imao ‘slab, bankrotiran i potpuno pod kontrolom Iran‘ kada je otišao s dužnosti.

Zahvaljujući mojoj politici maksimalnog pritiska, iranski režim jedva je mogao skupiti dva dolara za financiranje svojih terorističkih opunomoćenika‘, napisao je.

‘Tada je ušao Joe Biden i dao Iranu milijarde dolara, koje je režim iskoristio za širenje krvoprolića i pokolja po Bliskom istoku. Ovaj napad se NIKADA ne bi dogodio da sam ja predsjednik, čak nebi bilo ni šanse.‘

Obećao je vratiti tu politiku ako pobijedi Bidena na izborima u studenom.

‘Ovaj užasan dan je još jedan dokaz da nam je potreban hitan povratak u MIR KROZ SNAGU, kako više ne bi bilo kaosa, razaranja i gubitka dragocjenih američkih života. Naša zemlja ne može preživjeti s Joeom Bidenom kao vrhovnim zapovjednikom‘, napisao je.

Bidenova administracija mu je uzvratila kazavši da su oni koji pokušavaju ‘politizirati nacionalnu sigurnost nelogični i štetni za sigurnost‘.