Emir Kusturica sasvim ozbiljno: Zapada želi zbrisati Ruse i Srbe s lica Zemlje

Emir Kusturica sasvim ozbiljno: Zapada želi  zbrisati Ruse i Srbe s lica Zemlje

Srpski redatelj Emir Kusturica izjavio je da zemlje Zapada žele ukinuti Rusiju i da je zbrišu s lica Zemlje, a da je njihova propaganda usmjerena na diskreditiranje ruske strane i ocrnjivanje svega ruskog.

– Interesantno je da kada su bombardirali Srbiju, naše poginule su nazivali kolateralnom štetom, a o ukrajinskim civilima govore – “jadni civili”, “jadna djeca” – rekao je Kusturica za list Izvestija, prenosi Dnevnik.ba.

On je dodao da je rastao u svijetu u kojem se stalno ratovalo, podsjetivši na Vijetnam, Irak, Siriju, Afganistan, Libiju.

– Cilj svega je zbrisati Ruse i Srbe s lica Zemlje. To je konačni cilj Zapada – istakao je Kusturica.

On je naglasio da je, u situaciji kada su ruski i srpski narod suočeni s otvorenim licemjerjem SAD i zapadnih zemalja, potrebno čvrsto se držati svojih korijena.

– Kada netko otpušta /ruskog dirigenta Valerija/ Gergijeva, on želi da jasno stavi do znanja Rusiji da je ukida. Stoga nemamo posla s ukidanjem kulture kao takve, već s ukidanjem čitavog naroda. Rusija mora biti spremna za to i da ubuduće poduzme mjere da se zaštiti. Sada je u tijeku restrukturiranje unipolarnog svijeta – rekao je Kusturica, prenosi Sputnjik.

On smatra da Sjedinjene Države mogu posegnuti i za krajnjim mjerama, uključujući ograničeni nuklearni rat da bi ostvarile svoje planove.

Foto: N1