Hrvati iz BiH ogorčeni nastupom “svog” veleposlanika: Pa on je Komšićev čovjek

Hrvati iz BiH ogorčeni nastupom “svog” veleposlanika: Pa on je Komšićev čovjek

Hrvatski narodni sabor BiH ocijenio je da je veleposlanik te zemlje Sven Alkalaj grubo zlouporabio govornicu na današnjoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a za promociju radikalnih bošnjačkih politika, te za osudu visokog predstavnika i Republike Hrvatske.

Veleposlanik kojega je u stalno predstavništvo pri UN-u imenovao člana Predsjedništva BiH Željko Komšić je tijekom polugodišnje rasprave o stanju u BiH ocijenio kako je njemački političar na čelu međunarodne uprave Christian Schmidt s izmjenama izbornih propisa prevario građane i počinio kazneno djelo, produbio diskriminaciju manjina, te ih proveo u korist Hrvata.

Schmidtovu intervenciju su međutim poduprle administracije SAD-a i zapadnih zemalja, te predstavnik Republike Hrvatske u raspravi pred Vijećem sigurnosti, javlja HRT.

Sven Alkalaj
je grubo zlouporabio ulogu veleposlanika BiH pri UN-u. Dobio je potporu isključivo najradikalnijih bošnjačkih predstavnika koji kontinuirano zagovaraju kršenje Daytonskoga sporazuma, navodi se u priopćenju HNS-a BiH.

Dodali su kako se radi o stavovima Željka Komšića kojega su dominantno Bošnjaci u četiri navrata birali za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, te ministrice vanjskih poslova BisereTurković koja dolazi iz vodeće bošnjačke stranke SDA.

Iz HNS-a su naveli kako je veleposlanik BiH pri UN-u iznio laži na račun Visokoga predstavnika i njegovoga ureda, hrvatskih političkih stranaka i Republike Hrvatske.

Ocijenili su da je Schmidt izbornim reformama popravio položaj manjina, te da njihovu poziciju u institucijama vlasti ugrožavaju bošnjačke stranke koje na mjesta predviđena za manjine, Židove, Rome i druge, postavljaju kandidate koji se tako lažno izjašnjavaju.

Foto: Hina